92932
10:36 17.102019

Дитячий будинок на Ужгородщині отримав щедру пожертву

Життя 4989

Благодійність – хороша справа, якою не тільки варто, а й життєво необхідно займатися. Такої думки дотримуються й у Генеральному консульстві Угорщини в Ужгороді, яке вже другий рік поспіль організовує «Бал Берчені», що несе благодійну мету. Всі зібрані на ньому кошти передали дитячому будинку милосердя «Добрий самаритянин», що у селі Велика Добронь на Ужгородщині.

Відтак учора, 16 жовтня, колективу дитячого будинку та його вихованцям в урочистій атмосфері передали зібрані на благодійному вечері кошти. Йожеф Бугайла, керівник дипломатичної установи зауважив, що проведення такого вечора стає хорошою традицією, яку продовжуватимуть з року в рік.

«Минулого року ми збирали кошти на потреби Ратівецького дитячого будинку сімейного типу. Цього ж року всі благодійні надходження отримає дитячий будинок милосердя «Добрий самаритянин». Дуже приємно, що на наше прохання підтримати благодійну мету одразу відгукнулося чимало відомих закарпатських митців, які надали свої роботи для проведення аукціону. Серед них Петро Матл, Ференц Ерфан, Агнеса Кулін, Петро Шолтес та інші талановиті постаті краю», – розповів Йожеф Бугайла.

Генеральний консул також додав, що підтримка дитячого будинку на цьому не завершиться і вже незабаром відбудеться заміна опалювального котла.

Загалом, завдяки продажу цінних картин та інших лотів, на благодійному заході вдалося зібрати близько 900 тисяч форинтів. Саме ці кошти Йожеф Бугайла, передав директору дитячого будинку, Ласлу Катко. Останній щиро подякував за таку значну підтримку та увагу з боку дипломатичної установи.

«Для нашого дитячого будинку ця сума дуже значна, ми знайдемо на що її витратити. Дякуємо Богу за все що маємо!», – наголосив керівник дитячого будинку милосердя «Добрий самаритянин».

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах