90017
15:22 4.092019

Закарпатська бриндзя буде першим зареєстрованим харчовим продуктом із географічним зазначенням

Життя 3018

У четвер, 5 вересня, о 12:00 в Ужгородському прес-клубі відбудеться засідання, головна тема якого – реєстрація в Україні перших географічних зазначень.

Що об’єднує такі різні продукти, як коньяк, шампанське, баварське пиво, пармезан, горгонзола, а також, любецький марципан, тенерифський мед, шидловська сливка, сегедська паприка, моденська шинка або навіть шотландська вовна? Те, що всі вони є географічними зазначеннями, і вироблятися відповідні продукти можуть лише на чітко визначеній території з дотриманням встановлених вимог.

Підписавши Угоду про асоціацію, Україна і Європейський Союз зобов’язалися захищати географічні зазначення одне одного. Але в той час як у ЄС зареєстровано понад 3,5 тисячі географічних зазначень, в Україні система ГЗ перебуває в процесі становлення. І перший український харчовий продукт з ГЗ, реєстрація якого очікується вже найближчим часом, виробляється на Закарпатті. Це – гуцульська овеча бриндзя.

Про концепцію географічних зазначень, переваги їх запровадження та про перспективи українських географічних зазначень розповість Іван Гайванович, національний експерт з маркетингу і комунікацій проекту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні».

Засідання відбудеться у приміщенні Ужгородського прес-клубу за адресою: м. Ужгород, пл. Жупанатська, 15/4. Початок о 12.00.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах