81574
16:10 5.052019

На Закарпатті молода капуста стрімко подешевшала

Життя 3853

Рання капуста на Закарпатті стрімко подешевшала. Якщо перед Великоднем кілограм качанистої продавали по 55-40 грн., то вже вчора, 4 травня, – по 15-13 грн. Буквально за декілька днів овоч втратив у ціні 75 відсотків.

Як відомо, ранню капусту, як й іншу городину – огірки, помідори, редиску, зелену цибулю, кріп – вирощують у парниках та теплицях на Іршавщині, Виноградівщині. Реалізовують гуртом та вроздріб на ринках області, везуть і за перевал.

Хто хоче мати голубці та салат із свіжої капусти на великодньому столі, мусить розкошелитися. Тим паче, на Срібній землі побутує святий звичай: на гостині мають бути голубці. До того ж, із-за кордону повернулися заробітчани, які скучили за домашньою кухнею.

– Скуповувала продукти перед Великоднем декілька днів. Витратила п’ять тисяч. За три головки свіжої капусти заплатила 120 гривень. Накрутила голубців з кілограма рису. Мої домашні та гості все з’їли, так і має бути: для того людина і готує, – розповіла Мар’яна Степанівна з Ужгорода кореспонденту «Карпатського об’єктива».

Люди, які прийшли в суботу 4 травня на Зелений ринок, що на площі Корятовича, здивувалися, що капуста після свят так стрімко подешевшала. На деяких точках продавці тримали ціну – правили по 20 за кг, але черг не було, бо ж капусти на ринку та за рогом було достатньо по 15 грн. На двох точках продавали вже і по 13 грн. За чималий качан капусти я заплатила 16 грн. Перед Пасхою за менший виклала 38.

Наша читачка з Іршавщини пані Сніжана повідомила кореспонденту «Карпатського об’єктива», що вчора, 4 травня, на ринку в Іршаві зранку кілограм капусти продавали по 15 грн., в обід – по 13 грн. А три дні тому, 1 травня, качанисту продавали по 50-45-40 грн. – кожен продавав як хотів.

У Перечині така ж ситуація, як і по всій області. На початку Страсного тижня кілограм капусти продавали в основному по 40 грн., а у Великодню суботу – по 28. З четверга – по 16-15 грн. А торішня білокачанна, як не дивно, дорожча – 22-25 грн.

На іншу ранню городину ціни майже не змінилися.

Тетяна Грицищук, фото автора

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Хуст» – «Звягель»: в першій зустрічі переможця не виявлено
19:38
В Ужгороді відбувся велопікнік
16:53
Відбулася конференція Закарпатської обласної профорганізації профспілки працівників культури України
15:48
З нагоди Дня захисту дітей ювенали влаштували для маленьких краян екскурсію до кінологічного центру поліції Закарпаття
15:10
До Ужгорода приїхали провідні серцево-судинні хірурги України та закордоння
13:30
Нові артефакти поповнили фонди Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького
12:50
Об’єднані радістю: у центрі «Дорога життя» влаштували свято для своїх вихованців
12:10
9-класники попрощалися з Есеньським ліцеєм
11:40
Вбивство жінки на Хустщині: підозрюваний у злочині чоловік перебуватиме під вартою
10:56
Під час нічної повітряної тривоги ракети пролітали над Закарпаттям
10:35
Всі новини