72241
10:46 22.122018

Свалявський дитячий будинок отримав новенький мікроавтобус

Життя 8812

Сьогодні, Обласному будинку дитини, що у місті Свалява, урочисто передали новий мікроавтобус для перевезення діток. Це новенький «Volkswagen T6», модель якого була обрана головним лікарем закладу та придбана урядом Угорщини.

Всі дітки, що проживають в Обласному будинку дитини потребують особливого піклування, адже позбавлені батьківської любові. Є серед них й інваліди, яких часто потрібно відвозити в дитячу лікарню Мукачева. Заклад до теперішнього часу був вимушений транспортувати діток старим 25-річним мікроавтобусом, пробіг якого вже перевищив показник у 612 тисяч кілометрів. Небезпечний технічний стан транспортного засобу створював загрозу для життя і здоров’я дітей.

Нагадаємо, що 28 листопада була підписана заява про наміри надати допомогу для покращення умов життя більш як ста вихованців Обласного будинку дитини між Генеральним консулом Угорщини у м. Ужгород Йожефом Бугайла та головним лікарем закладу Володимиром Бейрешом. І менше ніж через місяць новий транспортний засіб придбаний та переданий дитячому будинку. Уже влітку розпочнеться будівництво навісу для сушки та зберігання дров – це друга частина обіцяної угорським урядом допомоги.

Відтак, на прес-конференції з цього приводу Йожеф Бугайла зауважив, що такий день є особливо знаковим напередодні свят: «Міністерство зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини дотримало свою обіцянку та відгукнулося на прохання вирішити одну з найважливіших проблем Обласного будинку дитини у Сваляві. Залагодити всі формальності в найкоротший термін нам допоміг Благодійний фонд ТУКЗ-КМКС.

Сьогоднішня подія це такий собі подаруночок на Різдво».

Василь Брензович, голова ГО «ТУКЗ-КМКС» та народний депутат України, який теж доклав зусиль до такої оперативної передачі мікроавтобусу свалявським дітлахам наголосив, що всі працівники дитячого будинку роблять велику справу.

«Ви піклуєтеся про тих дітей, які ростуть без батьків. Бачачи цей охайний будинок розумію, що тут проводиться якісна робота. Дякую уряду Угорщини за те, що взяли під крило ваш заклад. Це так і має бути – добрі сусіди завжди мають допомагати тим, хто перебуває у складному становищі. Цей мікроавтобус полегшить вашу працю», – зауважив пан Брензович.

Йосип Борто, перший заступник голови Закарпатської обласної ради та заступник голови ГО «ТУКЗ-КМКС» розповів, що коли він вперше навідався до дитячого будинку то побачив тут порядок та належні умови для виховання дітей.

«Директор мені все показав, розповів, але я просив озвучити і проблеми. Тоді ми визначили, три пріоритети: нове авто, будівництво навісу для зберігання дров та ремонт даху будівлі. Звісно, я одразу захотів допомогти, але при цьому розумів, який тягар покладений на обласний бюджет. Тому звернувся з цим питанням до наших угорських друзів, які одразу зреагували на прохання. І от, як ви бачите, за дуже короткий термін вирішені дві проблеми, а ремонт будівлі теж запланований на літній період», – констатував Йосип Борто.

На завершення зустрічі Йожеф Бугайла передав головному лікареві дитячого будинку ключі від нового авто та технічний паспорт, після чого вони разом перерізали символічну стрічку на капоті транспортного засобу.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах