71118
11:18 12.122018

Легендарний інтерсіті Мукачево – Будапешт нарешті став на рейки

Життя 5714

До новорічно-різдвяних свят «Укрзалізниця» зробила краянам довгоочікуваний подарунок. Цієї неділі, 9 грудня, у свій перший рейс вирушив інтерсіті Мукачево – Будапешт. Нарешті закарпатці матимуть змогу добратися швидко й комфортно до найближчої країни-сусіда.

Домовленості про запуск цього маршруту тривали між Україною та Угорщиною близько двох років. Спочатку його обіцяли запустити наприкінці літа, а відтак осені.

Утім реально це стало можливим тільки тепер. Як заявив в. о. голови «Укрзалізниці» Євген Кравцов, потяг курсуватиме постійно, буде безпересадковим і перебуватиме в дорозі близько 6 годин.

– Це щоденний прямий безпересадковий маршрут. Рухомий склад, що курсуватиме євроколією, належить Угорським залізницям. Ми зі свого боку збудували окрему платформу, відремонтували колію, засоби сигналізації та зв’язку, – повідомив Євген Кравцов у соціальній мережі «Фейсбук». – Серед переваг те, що відтепер не витрачатимемо час на технічні операції для курсування на вузькій колії.

Квитки на цей поїзд придбати онлайн поки що не можна, лише в касах вокзалів. Ціна – у межах 700 гривень (близько 23 євро).

Тож у свій перший рейс потяг під назвою «Латориця» відправлятиметься

з вокзалу Ньюгаті о 7.23 (за середньоєвропейським часом), а в Мукачево прибуватиме о 15.20. У зворотному напрямку  «Latorca» буде від’їжджати о 12.20, час повернення в Будапешт – 18.37.

По шляху проходження потяг робитиме 12 зупинок, з них 11 в Угорщині й одну в Україні, у тому числі в Сольноку, Дебрецені, Ніредьгазі, а також у прикордонних Загоні та Чопі. Поїзд курсуватиме щоденно.

Відзначимо, що MÁV START також збереже рух транскордонних поїздів Загонь – Чоп. Вони, як і раніше, будуть курсувати шість разів на день. Також залишиться й причіпний вагон «Укрзалізниці» Київ – Відень через Будапешт.

– На Мукачево в нас великі плани, – зазначає Євген Кравцов. –

Там маємо розвинуту мережу залізничного сполучення з усіма регіонами України, і створення мережі поїздів до ЄС дозволяє отримати потужний хаб для таких перевезень. Наразі ведемо переговори із колегами з Чехії та Словаччини для запуску маршруту до Праги.

Тож уже незабаром закарпатці матимуть змогу легко і без проблем добиратися також в інші європейські країни.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах