65646
16:10 9.102018

Викладачі факультету МЕВ відвідали США

Життя 9497

Викладачі факультету міжнародних економічних відносин вивчали досвід Сполучених Штатів Америки.

Викладач кафедри міжнародних економічних відносин Ганна Цімболинець та викладач кафедри міжнародної політики Рената Манайло-Приходько відвідали Сполучені Штати Америки в рамках програми «Відкритий світ» за тематикою «Місцеве управління та децентралізація».

Програма «Відкритий світ» була заснована Конгресом США в 1999 році та є єдиною програмою обмінів законодавчої гілки влади США й отримує щорічне фінансування від Конгресу США.

Управління програмою здійснюється Центром «Відкритий Світ» при Бібліотеці Конгресу США – незалежним федеральним агентством, що управляється Радою опікунів, яка очолювана др-м Джеймсом Х. Біллінгтоном. Програма «Відкритий Світ» призначена для лідерів України – представників різних рівнів державної влади, академічного співтовариства, громадських організацій і ділових структур. Програма, насамперед, розрахована на кандидатів, які, незважаючи на свій відносно молодий вік, уже виявили себе як професіонали своєї справи, показали свої сильні лідерські якості, і зацікавлені у вивченні американського досвіду й підтримці професійних та особистих контактів з американськими колегами після повернення до України.

За час перебування в Сполучених Штатах Америки українська делегація перебувала два дні в м. Вашингтон, де ознайомилася з системою державного управління, провела зустрічі з помічниками сенатора Рона Вайдена та представника Пітера ДеФазіо в конгресі США, а також послом Джоном О’Кіфом, представниками наукового співтовариства та місцевої влади в Бібліотеці Конгресу.

Подальша програма передбачала вивчення досвіду місцевого управління та децентралізації в м. Корваліс штат Орегон. Завдяки місцевій приймаючій організації «Асоціації міст-побратимів Корваліс-Ужгород» для української делегації була організована комплексна програма вивчення системи місцевого управління США, а завдяки розселенню в американських сім’ях надана унікальна можливість вивчення американської культури та побуту.

За час перебування в даному місті були проведені лекції, зустрічі та семінари з місцевими депутатами, мером міста, представниками районної влади, менеджерами з економічного розвитку. Делегати також мали змогу ознайомитися з організацією виборчого процесу, діяльністю місцевих правоохоронних органів та медичних закладів, відвідали громадські слухання та форуми в рамках місцевої передвиборчої кампанії, найважливіші об’єкти місцевої інфраструктури, а також столицю штату м. Сейлем, в якому поспілкувалися з сенаторами штату та вивчили особливості регіонального управління та політики.

Це був великий вклад до професійного та особистісного розвитку, безцінний досвід для молодих професіоналів вивчити систему влади та управління найрозвиненішої країни світу, адже почерпнуто багато нових ідей, наведено ділові та особисті контакти з американськими колегами та приймаючими родинами, отримано велику кількість нових знань та розроблено нові проекти, які планується реалізувати в найближчому майбутньому.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах