Родина виноробів Урста зберігає вино у стародавніх пивницях. ФОТО
Пивниці висічені кийками у підніжжі гори “Кертейс” в північно-східному напрямку від села Бене. Їх вік — понад 400 років. Глибина — від 5 до 25 метрів. Як наслідок, середньорічна температура повітря становить 10-12 градусів.
Південно-західні схили над підвалами, у недалекому минулому, були засаджені місцевими сортами винограду.
Площа власних виноградників господарства Урста становить 4 гектари.
В насадженнях сорти:
- Цвайгельт
- Кадарка
- Каберне Совіньйон
- Біанка
- Мускат Оттонель
- Рислінг Рейнський.
Вирощування винограду максимально спрямована на біотехнологію. Заради якості, урожайність кожного куща обмежується до оптимальної.
Мікровиноробство, переробка винограду водиться за дідівською та кахетинською технологіями, спрямована на виготовлення високоякісних, марочних, високоекстрактивних вин. Видержка вин проходить в дубових бочках, не менше ніж 18 місяців.
Шо цікаво: виноградники розташовані і ростуть в екологічно чистій зоні району, в урочищі “Мала гора”, на висоті 200-250 метрів над рівнем моря. Гора оточена змішаним дубово-буковим лісом. У підніжжя гори, із північно-східному боку розташований єдиний на Закарпатті, більш ніж 300 річний дубовий праліс “Атак”.
Плануючи відпочинок у Закарпатті, зверніть увагу на новий дегустаційний зал родини виноробів Урста, що гостинно запрошує любителів сонячного напою, інформує Турінформ Закарпаття.
Адреса дегустаційного винного підвалу: Закарпатська обл. Берегівський р-н село Бене вул. Ф. Ракоці, 206.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися