59591
09:43 10.072018

На Ужгородщині розпочав свою роботу новий «екопроект»

Життя 2427

Екошкола «В гармонії з природою» розширює географію. Активісти познайомилися з 45 дітками з села Кам’яниця. Разом вчилися берегти природу і дбати про довкілля. Діти дізналися шокуючі факти про забруднення планети пластиком і поліетиленом, про користь і необхідність сортування сміття, про шкідливі бактерії, які негативно впливають на організм людини, про забруднення води, а також про жахливі наслідки вирубок лісу.

«Разом ми рахували скільки дерев можна зберегти, якщо здавати макулатуру на переробку. А ще, ми варили натуральне мило, виготовляли паперові листівки з макулатури і декорували екоторбинки. Попереду ще місяць (ми зустрічатимемося тричі на тиждень!) цікавих, пізнавальних, екопросвітницьких занять, майстер-класів та екологічний квест. Разом з дітьми ми створимо інформаційний буклет про ландшафтний заказник «Остра», який знаходиться на території  Кам’яниці», – розповіли організатори.

До речі, як виявилося, не всі жителі села знають про те, що крім Невицького замку мають і об’єкт природозаповідного фонду на своїй території.

А все це стало можливим завдяки підтримці нашого проекту «Екоініціатива «Остра» – вектор збереження природоохоронного фонду Закарпаття» Міністерством закордонних справ Чеської Республіки, «Західноукраїнським ресурсним центром» та Міністерством екології та природних ресурсів України.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах