56525
09:18 27.052018

У Перечині відкрили Будинок урочистих подій: наречена без весільної сукні і фати

Життя 6387

Вчора, 26 травня, у рамках Дня Перечина з нагоди його 619-ої річниці з часу першої згадки в офіційних джерелах відкрили Будинок урочистих подій. Символічну червону стрічку перерізали представники міської, районної та обласної влад.

Будинок знаходиться напроти римо-католицького костела Святого Августина, по вулиці Ужгородській, 43. Раніше у цій будівлі був дитсадок-яслі, потім свою діяльність здійснювала одна благодійна організація, останні роки приміщення пустувало, стало занедбаним. Було на балансі районної ради, тепер – на балансі міської ради.

З 29 травня тут працюватимуть: 1.Перечинський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану головного територіального управління юстиції у Закарпатській області. Коротко і доступно – РАЦС. Реєструватимуть немовлят, шлюб та ін. 2.Перечинський районний сектор Генерального управління (ГУ) Державної міграційної служби (ДМС) України в Закарпатській області. Прийматимуть документи для виготовлення закордонних паспортів. 3. Відділ земельних відносин Перечинської міської ради. У компетенції відділу всі питання, які стосуються Перечина, Сімера, Сімерок, Зарічева, Ворочева, себто населених пунктів, які входять до Перечинської ОТГ. 4.Перечинське бюро правової допомоги. До цієї організації може звернутися фізична особа, яка потребує допомоги в правових питаннях. 5. Центр надання адміністративних послуг. Жителі Перечинської ОТГ тут можуть отримати необхідні довідки, документи.

Приміщення освятили отець Олександр (представник римо-католицької церкви), отець Андрій (представник Української православної церкви Київського патріархату).

У кабінетах зроблено добротний ремонт, нові вікна, двері,  придбано необхідні меблі, комп’ютерну оргтехніку, на вікнах – тюль, штори, встановлено електричні конвектори. Одним словом, все зі зроблено зі смаком. Без сумніву, в таких умовах робота кипітиме. На території посаджено сакури, туї.

За декілька хвилин після урочистого відкриття до Будинку прибула перша пара, аби взяти шлюб. Це Микола Рішко з Ворочева та Тимко Мирослава із Тур’я-Ремет. Міський голова Перечинської міської ради Іван Погоріляк привітав молодят і вручив їм подарунки: нареченій – квіти, а нареченому – подарунок у коробці. Що саме – секрет. Поки що. Він розповів, що Микола будівельник і виконував тут різні роботи.

Присутні перешіптувалися щодо нарядів наречених. Молода без фати, замість білої весільної сукні одягнула пудрову мереживну по коліна. Вона вагітна, живіт добре видно, народжуватиме за декілька місяців. Наречений одягнутий у картату сорочку та темно-сині штани. На лівій руці велике тату. Серед гостей свідки та декілька чоловік. У святковій залі відбулася скромна весільна церемонія Миколи та Мирослави.  Наречені традиційно стали на рушник, обмінялися весільними каблучками.

Тетяна Грицищук, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах