52352
13:44 1.042018

Скільки коштує «шовдарь» на закарпатських ринках

Життя 17190

Напередодні Великодніх свят ціни на «шовдарь» значно зросли. Зокрема, на деяких ринках Ужгорода, Мукачева, Берегова та Виноградова вартість за кілограм може сягати навіть 250 гривень.

1522518052_p_314810_2_slidertop2
Вартість ще одного м’ясного виробу, без якого закарпатці не уявляють Великдень, – “пікниці” – коливається від 130 до 190 гривень.
Як розповів професор та експерт з туризму Федір Шандор, котрий уже тривалий час веде свій авторський фуд-блог, “шовдарь” – це слово “швабського” походження і позначає копчений виріб.
А ось щодо “пікниці”, то є чимало дискусій, але експерт припускає, що ця назва може мати італійське походження – від виробу пік салямі, який угорці називають власним продуктом, але насправді він походить від італійців.

1522518023_p_314810_3_slidertop2

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах