Скільки коштує «шовдарь» на закарпатських ринках
Напередодні Великодніх свят ціни на «шовдарь» значно зросли. Зокрема, на деяких ринках Ужгорода, Мукачева, Берегова та Виноградова вартість за кілограм може сягати навіть 250 гривень.
Вартість ще одного м’ясного виробу, без якого закарпатці не уявляють Великдень, – “пікниці” – коливається від 130 до 190 гривень.
Як розповів професор та експерт з туризму Федір Шандор, котрий уже тривалий час веде свій авторський фуд-блог, “шовдарь” – це слово “швабського” походження і позначає копчений виріб.
А ось щодо “пікниці”, то є чимало дискусій, але експерт припускає, що ця назва може мати італійське походження – від виробу пік салямі, який угорці називають власним продуктом, але насправді він походить від італійців.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися