5203
14:06 18.052016

У червні Міжгірщина запрошує на ріплянку по-колочавськи

Життя 2378

ріплянкаУ червні на території села Колочава пройде традиційний гастрономічний фестиваль ріплянки.

Традиційно на фестивалі буде можливість продегустувати головну страву дня – ріплянку по-колочавськи: з грибами, сметаною, шкварками, бринзою, вурдою.

Організатори очікують на участь у фестивалі команд сіл Тереблянської долини, як от з Колочави, Синевира, Негровця, Вільшан, Руської Мокрої, Німецької Мокрої та Міжгір’я, які можуть реалізовувати кулінарну та гастрономічну продукцію.

Обов’язковою є наявність основної страви фестивалю – ріплянки, з можливістю її реалізації туристам та гостям свята.

Фестиваль ріплянки заплановано до проведення на 18 червня на території музейного комплексу «Старе село».

Традиційно всі гроші, отримані від оренди місць на території музею та додаткові збори під час проведення фестивалю будуть перераховані на потреби закарпатському батальйону в зоні АТО, повідомляє Турінформ Закарпаття.

Довідка

Ріплянка – це традиційна страва жителів Колочави, яку готують кілька разів на тиждень у кожні хаті села, розварена на пюре картопля («ріпа»- діалект.) та кукурудзяна мука. Варять ріплянку на повільному вогні у чавунній каструлі, часто помішуючи дерев’яною палкою (токаняником).

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах