49427
18:55 8.022018

На Закарпатті від кору померла п’ятирічна дівчинка. ВІДЕО

Життя 2790

Ярослав ГАЛАС, — директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОДА

922743

П’ятирічна дівчинка, мешканка Тячівського району, захворіла на кір 14 січня. Вона не була щеплена від кору, оскільки батьки відмовились з релігійних міркувань. Захворіла 14 січня, з’явилась висока температура – до 39 градусів, через день – висип. Батьки звернулись у Тячівську районну лікарню через 5 днів, тобто 19 січня і привезли її у вкрай важкому стані. Дитину перевели на штучну вентиляцію легень, стан її не покращився, 21 січня її транспортували в обласну дитячу лікарню в м. Мукачево, викликали фахівців з Києва, які консультували наших лікарів. Проводили інтенсивну терапію. Нажаль, вона не дала результатів і п’ятого числа після восьмої години вечора дитина померла.

Загалом, з початку року 715 чоловік захворіло на кір, із них 90% — діти. З усіх тих дітей, які захворіли 65-70% не були щеплені через відсутність вакцини. Відмов батьків дуже мало: за весь 2017-й і початок 2018-го року всього 317 відмов.

Вакцину, яку ми отримали 26-го січня від Угорщини, гуманітарну допомогу, вона направлена в райони й ще не закінчилася. Приблизно половина залишилась. Загалом на місяць її вистачить. Міністерство охорони здоров’я обіцяє нам дати, спочатку обіцяло 10 тисяч, потім після перерозподілу залишило 2 тисячі вакцин для області, які мають передати з Дніпра. Ми поки що не маємо цієї вакцини і коли її отримаємо – не відомо. Наразі на 2 тижні вистачить вакцини, яку передала Угорщина.

 

uzhinform.com

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах