Виборов із Виноградова отримав три медалі на конкурсі вина «Угочанська лоза». ВІДЕО
Сергій Кус отримав перше і третє місця в номінації ізабельних і друге – серед вин з європейських сортів винограду.
Винороб розповів Голосу Карпат, що і раніше брав участь у подібних конкурсах, проте й уявити не міг, що цього року фортуна так посміхнеться йому. Адже виноробство – це лише хобі, якому чоловік щодня приділяє годину-другу після основної роботи. Проте в цьому занятті аматор зумів досягти неабияких успіхів, ламаючи старі стереотипи виноробської праці.
Читайте також: Фестиваль виноградарів-виноробів “Угочанська лоза – 2016”. ВІДЕО
У нас досі побутує усталена думка про те, що справжнє вино можна зробити лише в дубових бочках,- говорить Сергій Кус. – Але зараз у вільній продажі є чудова тара із спеціальної пластмаси, значно дешевша і зручна в обслуговуванні. Це ж стосується й ручного млинка для перемелювання винограду, на зміну якому прийшов значно ефективніший електричний, а також інших пристроїв.
Винороб охоче продемонстрував увесь свій інструментарій, який використовує для виготовлення високоякісного домашнього вина.
А ще він запевняє, що на фестивалі «Угочанська лоза» найбільше продав домашнього вина ізабельних сортів. Цей напій користується особливою популярністю серед туристів і гостей із інших областей України. А розповсюджені чутки про нібито токсичність Ізабелли, її заборону в Європі Сергій називає вигадкою тих, хто боїться конкуренції домашнього закарпатського вина.
Попри це переможець районного конкурсу вин вже запасся прищепами сучасних європейських сортів , які прищепить на лозу у своєму винограднику під Чорною горою.
Більше дивіться у ВІДЕО.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися