46903
11:15 25.122017

Хор хлопчиків та юнаків з Мукачева побував у концертному турне містами Чехії

Життя 3012

Напередодні католицького Різдва Хор хлопчиків та юнаків Мукачівської хорової школи провів концертне турне чеськими містами.

20171217_135815

Першими українські колядки почули у замку Штєкень, де 16 грудня хор виступив із різдвяною програмою. Далі насолодитися хоровим мистецтвом мукачівців мали нагоду столичні мешканці. Чимало українців, а серед них і закарпатців, які проживають в Празі, прийшли послухати рідні колядки до кафедрального собору Св. Климента, що знаходиться біля Карлового мосту. На свято св. Миколая юні голоси лунали в соборі св. Яна Непомуцького в Плзні.

Як розповів художній керівник і диригент, заслужений діяч мистецтв України Володимир Волонтир, у цьому році різдвяні концерти хор розпочав із Чехії. І це дуже важливо, оскільки востаннє виступали з колективом у далекому 1989 році в Національному музеї ЧР в Празі. Повертаючись у 2016 р. із Німеччини із 66-ого музичного молодіжного фестивалю в Байройті, під час зупинки в Празі виникла думка провести таке турне і дуже приємно, що ці плани реалізувалися. Колектив дуже вдячний сестрам Congregatio Jesu в місті Штєкень, які опікувалися їхнім проживанням та харчуванням, та настоятелю кафедрального собору святого Климента, єпископському вікарію для українців-вірних УГКЦ в Чехії отцю Сливоцькому, який запросив виступити в Празі.

І хоч концертів хор має багато, до турне ретельно готувалися, щоб представити чехам та українській громаді традиційну різдвяну програму. І це вдячна публіка оцінила.

Чеське турне було тільки початком у низці зимових виступів. Уже 23 грудня колектив дав Великий різдвяний концерт в мукачівському Християнському культурному центрі, 25-ого – концерт в римо-католицькому кафедральному соборі Мукачева, 26-ого – в римо-католицькій церкві в Берегові, а потім, починаючи із 9 січня, продовжує серію різдвяних концертів за юліанським календарем.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
09:45
Ужгородку судитимуть за організацію незаконного грального закладу
09:11
Зміни цін на продукти харчування на споживчому ринку області
09:01
МЗС пояснило, як чоловіки за кордоном отримуватимуть консульські послуги після 18 травня
08:30
На Рахівщині спалахнула пожежа на приватному обійсті
17:12
Підписано закон про збільшення штрафів за порушення військового обліку
16:45
Всі новини