44958
09:53 22.112017

В Ужгороді стартувала акція «Альтернативна ялинка»

Життя 4833

Суть її полягає у виготовленні зеленого новорічного атрибуту із будь-чого, аби не зі справжньої ялинки.

Screenshot_1-97

Серед вже зібраних екземплярів є вироби і з корків від пляшок вина, і з прищепок, але найбільше — з паперу, картону та подібних матеріалів. Автори кажуть: така сировина є доступною, а ще ялинки потім передадуть дітям, яким далеко не все знайоме.

Олеся ЛЕЛЕКАЧ, студентка, автор альтернативної ялинки:

Вона зроблена із звичайного фотокартону. Я просто хотіла показати, що навіть із банального паперу можна зробити щось оригінальне своїми руками.

Ольга СТАХОВА, студентка, автор альтернативної ялинки:

Я робила цю ялинку із конуса, після того вставляла такі кольорові деталі з кольорового паперу. Я вибрала такий матеріал, тому що він знайомий для дітей і вони часто з ним працюють в садочках. І якщо вони захочуть, то вони із вихователем обов’язково її можуть зробити.

Є серед ялинок і такі, які навряд чи протримаються у садочках довго – із солодощів. Як каже автор цієї, таким і був розрахунок — їй просто хотілося зробити малечі приємне.

Ніна ТУРЯНИЦЯ, студентка, автор альтернативної ялинки:

Корпус — це був картон зеленого кольору, потім я підібрала дощик зелений і приліпила солодкі цукерки. Це дуже добре, тому що потім їх можна буде відліпити і посмакувати.

Акцію в рамках Параду «миколайчиків» проводять вже вчетверте. Долучаються в основному волонтери і студенти, однак ялинки приймають у всіх охочих. Федір Шандор наголошує: перш за все вона має бути не зрубаною, але окрім того – вологостійкою і таки схожою на ялинку.

Федір ШАНДОР, співорганізатор акції «Альтернативна ялинка»:

Вона має бути такою, що витримує елементарні перепади дощу, снігу і так далі. Вона має бути переносною. І, звичай но, має бути оригінальною. Має мати традиційну форму конусоподібну і бути неповторною у порівнянні з іншими. Будь хто може брати в ній (акції – ред.) участь, досить принести ялиночку у місце збору, де це збирається, в одній із кав’ярень «Ресторації м. Ужгорода».

Зібрані ялиночки презентують 15-17 грудня в «Совиному гнізді» на фестивалі пряників, а потім передадуть до дитячих закладів для використання у новорічно-різдвяних заходах.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах