44261
13:27 8.112017

Лише 2 виробники на Закарпатті мають право експортувати мед

Життя 3172

39_main_ukrПраво постачати свою продукцію на зовнішні ринки мають 67 українських виробників меду,

Про це повідомила прес-служба Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

 «В Державний реєстр затверджених експортних потужностей внесено 67 суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність з виробництва та/або зберігання бджолиного меду і мають право експортувати свою продукцію за межі України», – йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, минулого року українські підприємства поставили за кордон 57 тис. тонн меду, а в першому півріччі 2017 року – 37 тис. тонн. Основними споживачами українського продукту є країни Європейського Союзу, СНД, Африки та Азії.

Згідно з повідомленням, найбільша кількість українських експортерів меду зареєстровано в Київській – 11, Дніпропетровській – 9, Кіровоградській – 7, Одеській, Рівненській – по 5, Львівській, Хмельницькій та Херсонській – по 4 ,Запорізькій, Полтавській і Харківській – по 3, Вінницькій, Закарпатській і Черкаській – по 2, та по одному суб’єкту господарювання зареєстровано в Донецькій, Миколаївській, Сумській областях та м.Києві.

Як повідомляв УНІАН, за даними асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», Україна минулого року експортувала рекордний обсяг меду – 56,9 тис. тонн, що на 58,2% більше, ніж у 2015 році, та майже в 6 разів перевищує показник 2011 року. У грошовому вираженні експорт цієї продукції становив 97,3 млн дол., що на 15,8% більше, ніж роком раніше.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики і продовольства, в даний час в Україні налічується близько 400 тис. виробників меду.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах