Історія та секрети солодкої візитівки Ужгорода. ВІДЕО
У січні 2011 року відомий по всій Україні закарпатський шоколатьє Валентин Штефаньо презентував торт «Ужгород».
За цей час фірмовий торт став солодкою візитівкою обласного центру Закарпаття.
На торті зображено відому пам’ятку Закарпаття – Греко-католицький собор. Назва, і зображення – з шоколаду.
Склад містить натуральні вершки, згущене молоко, печене безе і фундук і ніяких хімічних добавок. Калорійність торта – мінімальна, зате смак такий, що неможливо забути. Вона розрахована на те, щоб стимулювати смакову пам’ять і щоб люди, які хоч раз спробували торт на смак, хотіли спробувати його знову.
Торт сворено на основі рецепта, який використовувала сестра Валентина у Франції.
“Це лице нашого міста і воно завжди повинно бути бездоганним”, –
каже Валентин Штефаньо.
Пропонуємо зазирнути в “святиню” кондитера – кухню, та взнати всі таємниці приготування.
Спочатку візитівкою міста були цукерки “Ужгород” але їх впевнено замінив торт. Зважаючи на солодощі, закарпатці – дуже доброзичливі та гостинні. Адже як говорить приказка, хто любить солодке – той щирий та добрий.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися