43014
10:34 17.102017

Тячівські бібліотекарі отримали дарунок від діаспори

Життя 2335

Цими днями Тячівська районна бібліотека відзначає 70-ліття з часу заснування.

1508222274_benchak

До ювілейної дати активіст, учасник бойових дій на сході України, директор ТОВ «Майр-Хольцварен-Тересва» Віталій Бенчак передав Тячівській районній книгозбірні 40 примірників історичної повісті української письменниці з Канади Ольги Мак «Каміння під косою» (1973). Друк та безкоштовне розповсюдження цієї книги у бібліотеках профінансувала організація з діаспори «Об’єднання Жінок Оборони Чотирьох Свобід України ім. А.Горської».

У повісті йдеться про трагічні події Голодомору в Україні 1932-33 років. Книга написана для юних читачів підліткового віку, її визнано однією з кращих для молоді на тему Голодомору.

Також бібліотека отримала в подарунок ряд інших видань суспільно-політичної та історичної тематики українських авторів. Зокрема, книги Є.Наконечного «Украдене ім’я: чому русини стали Українцями?», Б.Нижанківського «Свято на оселі», Л.Шипілова «Аспекти теорії українського націоналізму», антологію «Український націоналізм» (До 120-річчя Є.Коновальця), збірник «Майдан від першої особи (Мистецтво на барикадах) », «Літопис української повстанської армії», брошури «Вісті комбата».

В свою чергу, бібліотекарі передали на адресу меценатів подяки від районної книгозбірні та Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Ф.Потушняка, куди такі ж книги були передані раніше.

Н.Маджара

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах