41672
20:26 27.092017

Закарпатський угорський інститут намагався створити умови для зустрічі Міністра освіти і науки України та міністра людських ресурсів Угорщини для обговорення закону «Про освіту»

Життя 2733

Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ щорічно запрошує Міністра освіти і науки України та Угорщини на урочисті заходи з нагоди відкриття навчального року та вручення дипломів випускникам.

foisk_epulet_szin

Дату урочистого відкриття навчального року в Закарпатському угорському інституті завжди намагаються призначити орієнтовно на той день, а саме 25 вересня, коли аналогічний захід у вищому навчальному закладі «Закарпатський угорський інститут ім. Ференца Ракоці ІІ» був проведений вперше 16 вересня 1996 року. Така традиція пов’язана з тим, що Міністерство освіти і науки України саме 16 вересня 1996 року видало ліцензію на здійснення освітньої діяльності у вищому навчальному закладі.

Читайте також: У Закарпатському угорському інституті ім. Ф.Ракоці ІІ урочисто відкрили новий навчальний рік. ФОТО, ВІДЕО

Запрошення на урочистий захід з нагоди відкриття навчального року було надіслано Міністру освіти і науки України та Угорщини 14 вересня 2017 року поштою у формі замовного листа, а також факсом та в електронному варіанті. У запрошенні було зазначено прохання до Міністра освіти і науки України виступити з промовою з нагоди урочистого відкриття навчального року в Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці ІІ.

Читайте також: Закарпаття пишається своїм Лувром

Автоматизована система електронної пошти Міністерства освіти і науки України надіслала підтвердження про те, що в Міністерстві отримали надіслане вищим навчальним закладом запрошення в електронній формі. Однак, оскільки Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ не отримав у цьому електронному підтвердженні інформацію про згоду або відмову Міністра освіти і науки України про участь в урочистому заході з нагоди відкриття навчального року, Інститут знову надіслав лист-запрошення факсом і в електронному варіанті. На запрошення, надіслане вдруге, Закарпатський угорський інститут знову не отримав відповіді і тому запрошення було надіслане втретє. У запрошенні було зазначено, що почесним гостем заходу з нагоди відкриття навчального року буде міністр Міністерства людських ресурсів Угорщини Золтан Балог.

Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ намагався створити умови для особистої зустрічі Міністра освіти і науки України та міністра Міністерства людських ресурсів Угорщини з метою обговорення проблем, пов’язаних із законом «Про освіту».

22 вересня 2017 року Пані Міністр освіти і науки України надіcлала відповідь на лист-запрошення, яке було відправлене вищим навчальним закладом втретє. У своїй відповіді Міністр освіти і науки України висловила свою неможливість взяти участь в урочистому заході з нагоди відкриття навчального року в Закарпатському угорському інституті імені Ференца Ракоці ІІ. У день проведення урочистого заходу на Інтернет-порталах з’явилася інформація про намір Міністра освіти і науки України зустрітись з міністром Міністерства людських ресурсів Угорщини у жовтні цього року.

Орос І. І. ректор
Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах