41019
19:32 21.092017

Патронатні родини – на Закарпатті шукають потенційних батьків-вихователів

Життя 1879

Патронат над дитиною – нова послуга підтримки сімей з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах.

DSC_0065

Це – тимчасовий догляд за дитиною в родині вихователя поки вона або її родина не подолає складнощі. Патронатні сім’ї в перспективі стануть альтернативою діючим притулкам та інтернатам. Про це під час брифінгу в ОДА повідомила директор Закарпатського обласного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Наталія Романюк.

Наразі головне завдання соцпрацівників — знайти кандидатів у патронатні батьки. Відбираються ті, хто вже має позитивний досвід виховання дитини, з відповідними житловими умовами, члени родини котрих також погоджуються на реабілітацію дитини у своєму помешканні. Це не послуга на волонтерських засадах, це – оплачувана робота. Вихователь отримуватиме п’ять прожиткових мінімумів. Ще два – виділятимуть на дитину. Кандидати проходять обов’язкове навчання, за результатами якого видається довідка та рекомендація. Патронатний вихователь має бути готовим негайно взяти до себе дитину (або декілька дітей з однієї родини), які опинилися у складних життєвих обставинах. Це можуть бути новонароджені, від яких відмовилися батьки, діти, які зазнали жорстокого поводження, або ж батьки котрих померли, хворіють тощо. Строк перебування дитини у сім’ї патронатного вихователя становить від трьох місяців до півроку.

«Патронатний вихователь є членом команди, у догляді за дитиною йому  допомагатимуть спеціалісти, – наголошує психолог Закарпатського обласного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Андреа Бізіля.  – Всім небайдужим, хто зацікавився, слід звертатись у райдержадміністрації, міськвиконкоми, або до центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді», інформує Закарпатська ОДА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах