35009
13:09 20.062017

2017 рік на Закарпатті насичений надзвичайними ситуаціями

Життя 4579

Про це сьогодні, 20 червня, під час брифінгу повідомив Віктор Буришин, начальник управління цивільного захисту Закарпатської ОДА, адже за 5 місяців 2017 року в Закарпатті зафіксовано аж 5 надзвичайних ситуацій.

IMG_9124

Так, одна надзвичайна ситуація місцевого рівня трапилася через високий рівень води – водопілля, паводок, льодохід. Зокрема, зафіксовано чотири надзвичайні ситуації об’єктового рівня – виявлення вірусу «Африканської чуми свиней» в місті Виноградів та селі Берегуйфалу Берегівського району, групове захворювання 14 осіб на гострий гастроентероколіт у Хустському районі, припинення газопостачання у 7 населених пунктах Берегівського району. Для порівняння, впродовж минулого, 2016 року, в області зареєстровано 6 надзвичайних ситуацій.

Також, Віктор Буришин розповів про вдосконалення та розвиток регіональної системи централізованого оповіщення, заміну застарілої апаратури оповіщення сучасною технікою. Для цього в області розроблено Програму розвитку системи зв’язку, оповіщення та інформатизації цивільного захисту Закарпатської області на 2016-2020 роки, в рамках якої проводяться заходи з реконструкції регіональної автоматизованої системи централізованого оповіщення «Сигнал ВО». У 2016 році на реалізацію програми з обласного бюджету виділено 780 тис грн.

За рахунок реалізації відповідної обласної та місцевих програм збільшено загальну кількість електричних сирен та гучномовців на 37 одиниць, тим самим збільшено загальну площу покриття системою оповіщення на 60 кв. км. На сьогоднішній день оповіщення здійснюється за допомогою автоматизованої системи оповіщення «АТРИС» та «ШТОРМ».

Крім того, Закарпатська ОДА бере участь у Програмі прикордонного співробітництва ЄІСП Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна, метою якої є забезпечення своєчасного оповіщення мешканців частини прикордонних населених пунктів, які проживають у зоні можливого підтоплення вздовж річок Уж, Тиса та Латориця. В рамках даного проекту в 3 містах обласного значення та 7 районах області змонтовано 25 сучасних сирен та 3 ретранслятори. У цілому, змонтована система складається із 65 сирен з можливістю автономної роботи кожної з них, 7 ретрансляторів та диспетчерського пункту. Загальний обсяг грантових коштів, виділених на реалізацію даного проекту на території Закарпаття склав 1 702 796, 70 євро.

У 2014-2015 роках в області розпочалася робота із приведення найпростіших укриттів та споруд подвійного призначення у готовність до укриття. На сьогодні, таких укриттів існує понад 9 тисяч, місткістю понад 340 тисяч осіб.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На словацькому пункті пропуску «Вишнє Нємецьке» вийшов з ладу сканер
20:23
12 писанок до Великодня встановили на площі Шандора Петефі в Ужгороді
18:31
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин організувала Тиждень матерів
16:13
65 000 гривень зібрали учні Ужгородського ліцею «Лідер» під час благодійного ярмарку
15:50
В Ужгороді затримали раніше судимих зловмисників, які обікрали підсобне приміщення новобудови
15:25
Представниця закарпатських угорців на виборах до Європарламенту – Вікторія Ференц
14:57
10 років представляла інтереси закарпатських угорців
14:29
Поліція Виноградова розслідує кримінальне провадження за фактом конфлікту з працівниками ТЦК та СП
13:38
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію двох «водолазів»
10:05
В Ужгороді нагородили переможців тенісного турніру UTF (Ukrainian Tennis Federation) Cup
09:40
Всі новини