34487
13:05 9.062017

Навесні призвали на строкову військову службу 250 закарпатців

Життя 1886

Підсумки призову юнаків на строкову військову службу підвело керівництво обласного військового комісаріату на Закарпатті. Власне призовна кампанія завершилась наприкінці травня.

09062017-prizov

– Цього року навесні ми призвали на строкову військову службу 250 чоловіків призовного віку. План, який поставило перед нами вище командування, виконали на 100%, – зазначив військовий комісар області полковник Богдан Череміський. – Юнаків, яких призвали, у навчальних центрах готуватимуть до служби у Сухопутних військах, частинах центрального підпорядкування (наприклад Президентський полк), частин Військово-повітряних, Військово-морських сил, Національної гвардії України та Держспецтрансслужби. Відмінністю є те, що цього разу не призивали до лав прикордонників.

За словами військових, призовна кампанія не завжди все проходила гладко, адже чимало юнаків виїхали за кордон на заробітки. Відзначають і не досить відповідальне ставлення більшості призовників та їх родин до військової служби. Чимало з них відмовлялись отримувати повістки, у хід йшли лайка, погрози в бік працівників та військовослужбовців військових комісаріатів та намагання «вирішити» проблему, повідомила «Карпатському об’єктиву» група по роботі з особовим складом та громадськістю Закарпатського ОВК.

Варто зазначити, що цього року збiльшено розмiр одноразової грошової виплати строковикам, вона становить 3200 гривень. У 2016 роцi призовники отримували по 2900 гривень.

– Служитимуть призовники за екстериторiальним принципом, тобто за межами області. Пiсля пiдготовки їх розподiлятимуть по частинах вiдповiдно до потреби в тих чи iнших вiйськово-облiкових спецiальностях, – розповів начальник відділення комплектування та призову – заступник військового комісара підполковник Юрій Величканич. – До проведення АТО залучати вiйськовослужбовцiв строкової служби заборонено, тож служитимуть на мирнiй територiї.

Однак, якщо строковик виявить бажання, то може укласти контракт i вже як контрактник буде служити в бойовому пiдроздiлi.

Крім того, за повідомленням військового комісара протягом липня-серпня буде проведено додатковий призов юнаків на строкову військову службу до лав Національної гвардії України.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин організувала Тиждень матерів
16:13
65 000 гривень зібрали учні Ужгородського ліцею «Лідер» під час благодійного ярмарку
15:50
В Ужгороді затримали раніше судимих зловмисників, які обікрали підсобне приміщення новобудови
15:25
Представниця закарпатських угорців на виборах до Європарламенту – Вікторія Ференц
14:57
10 років представляла інтереси закарпатських угорців
14:29
Поліція Виноградова розслідує кримінальне провадження за фактом конфлікту з працівниками ТЦК та СП
13:38
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію двох «водолазів»
10:05
В Ужгороді нагородили переможців тенісного турніру UTF (Ukrainian Tennis Federation) Cup
09:40
3520 закарпатських водіїв оштрафували за перевищення швидкості
09:36
Гранти для підприємців: успішні історії співпраці з ГО «Неємія»
09:31
Всі новини