34235
11:58 6.062017

На Іршавщині відбудеться традиційний ковальський фестиваль

Життя 2853

Традиційно, в кінці червня в с. Лисичово Іршавського району відбувається фестиваль ковальського мистецтва та народних промислів «Гамора».

kusnec2

Як цьогоріч проходитиме дійство та, як триває підготовка до заходу, ми запитали організаторів фестивалю керівника апарату райдержадміністрації Олега Козенюка та начальника відділу культури і туризму райдержадміністрації Вікторію Маргіту.

– Вікторіє Василівно, скажіть, будь ласка, коли відбудеться фестиваль?

«Фестиваль ковальського мистецтва та народних промислів «Гамора – 2017» проходитиме 24 та 25 червня, в селі Лисичово Іршавського району».

– Яка мета та що заплановано у програмі цьогорічного фестивалю?

«Фестиваль покликаний зберігати та примножувати традиції ковальського мистецтва та народних промислів. Він проходить на території водяної кузні-музею «Гамора», якій вже понад 300 років. Цього року свято має бути особливим! Традиційно в перший день фестивалю, тобто 24 червня, на гостей заходу чекають майстер-класи ковалів, народних умільців, а також виступи кращих фольклорних, естрадних колективів Іршавського району та гостей фестивалю.

А вже наступного дня відбудеться традиційна урочиста хода учасників та гостей фестивалю «Марш-парад» ковалів та культурно-розважальна програма, а також заплановано кілька приємних сюрпризів для відвідувачів.

– Олег Васильович, можливо Ви розповісте, що це за сюрпризи?

Такого роду фестиваль є єдиним в області та чи не єдиним в Україні, тому є надзвичайно важливий в плані туристичної та інвестиційної привабливості нашого району. Завдяки ініціативі голови райдержадміністрації Олександра Горіна та підтримки спонсорів, нам вдалося запросити на фестиваль Заслужену артистку України Наталку Карпу, гурти «Шоколадка», та «Glam:berry», а також співачку Мія, які виступлять в неділю 25 червня.

– Для належної підготовки фестивалю на такому рівні необхідно чимало коштів, як вдається вирішувати дане питання?

«Звичайно, для такого масштабного заходу необхідно чималі кошти. Це і професійна сцена, яка буде розміщена на території Лисичанського лісництва і виготовлення рекламної продукції, оплата послуг за організацію виступів продюсерського центру, тощо.

Потрібно відмітити, що за останні роки керівництво райдержадміністрації знаходить шляхи співпраці з бізнесом і завдяки взаємодії з підприємствами та організаціями, а також фізичними особами-підприємцями проведення свята, саме на такому рівні стало можливим. Люб’язно погодилися допомогти підприємства та приватні підприємці Іршавщини та Виноградівщини, за що їм велике спасибі.

Тож, генеральним спонсором фестивалю ковальського мистецтва та народних промислів «Гамора – 2017» є ТзОВ «Берег кабель ГМБХ» м. Іршава, директор Томаш Вереш. Спонсори фестивалю: санаторій «Боржава» с. Довге, санаторій «Теплиця» м. Виноградів, ТзОВ «Клен» с. Ільниця, СП «Сандерс-Виноградів», Іршавська райспоживспілка, ТзОВ Лігніт+» с. Ільниця, ТЦ «Дім-Дрім» м. Іршава, ДП «Фортуна» м. Іршава, ПАТ «Іршавський абразивний завод». А також приватні підприємці: Семак Юлія Михайлівна м. Іршава, Улашин Олександр Петрович та Барзун Віктор Олександрович, с. Білки».

На сам кінець організатори заходу запрошують всіх бажаючих відвідати і прийняти участь у фестивалі ковальського мистецтва та народних промислів «Гамора-2017».

Довідки та телефоном (03144) 2-17-45, 2-13-80, 2-26-57.

Іршавщина чекає на гостей та запрошує на свято!

Іршавська РДА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Міноборони запустило е-чергу в ТЦК
16:55
В Ужгороді оштрафували 818 водіїв за порушення правил паркування
16:43
На Закарпатті продовжується розбудова й модернізація об'єктів медичної інфраструктури
15:59
У Закарпатському угорському інституті організували науково-дискусійний захід
14:40
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
09:45
Ужгородку судитимуть за організацію незаконного грального закладу
09:11
Всі новини