27121
10:15 10.032017

Мукачівці відзначили 203-річницю від дня народження Тараса Шевченка

Життя 4691

«Учітесь, читайте, І чужому научайтесь, Й свого не цурайтесь.»

_MG_4000-2

Ці слова на усі часи належать Великому Кобзареві, українському пророку, генію, видатному художнику, поетові, громадському діячу Тарасу Шевченку. Вони з відомої багатьом поеми «І мертвим, і живим, і ненарожденним», яка була написана 1845 року.

Основне в цьому творі – пробудити в українців почуття національної гідності й честі, посилити їхню національну свідомість.

Здається, що ця тема буде актуальною не лише нині, але й, на жаль, чи то, на жастя, ще довгі роки. Не дарма Тараса Григоровича Шевченка називають українським пророком.

Так, щороку 9 березня у всіх містах України відбуваються мирні та патріотичні акції виховного характеру, які присвячені цій відомій та всіма шанованій постаті.

Мукачево не виняток. Тут, біля головного пам’ятнику Великому Кобзареві кожного року відбуваються читання віршів, уривків творів та урочисте покладання квітів.

Вчора, о 15.00 біля МДУ провели урочистості за участі громадськості, представників влади з нагоди 203-річниці від дня народження видатного українського поета. Вступне слово взяв секретар міськради Іван Маняк. Він зауважив, що творчість Тараса Григоровича важлива для нас і сьогодні.

Після чого у Мукачівському драмтеатрі відбулася концертна програма. Там лунали пісні та вірші українського поета у виконані творчих колективів міста. Також відбулось нагородження подяками популяризаторів творчості великого українця.

Ілона Вільна, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах