21377
19:56 12.122016

Мукачівський госпіталь відсвяткував свою річницю. ФОТО

Життя 7046

Кажуть, що вокзал бачив більше щирих поцілунків, ніж ЗАГС, а стіни лікарні чули більше щирих молитов, ніж церква. Не відомо достеменно чи це є так, але те, що в госпіталях та лікарнях спасають життя – ні для кого не є секретом.

_mg_0004

Мукачівський госпіталь, а саме військові лікарі, які працюють там за останні роки побачили чимало. Відтоді, як в Україні триває не проголошена війна, вони врятували життя близько 4-х тисяч солдат, які захищали честь та гідність своєї Батьківщини, рятували і життя ветеранів війни. Чого лише варта їхня робота, їхній труд та їхні старання.

Сьогодні, 12 грудня військовий госпіталь міста Мукачева відзначає немалу дату – 75 років свого існування. Головні святкування проходили в Закарпатському обласному театрі драми та комедії. Нагородити працівників та вручити їм почесні грамоти та нагороди завітали не лише представники обласної, міської та районної влади, але й представники духовенства.

Святкування розпочалися із внесення прапору України та національного гімну.

«На жаль конфлікт на сході досі продовжується, як і продовжують гинути наші захисники. Спочатку проведення АТО загинули тисячі українських військових, серед них 35 військових медиків» – зазначив керівник закладу. Опісля чого попросив усіх присутніх вшанувати хвилиною мовчання загиблих в цій війні, а також подякував за вагомий внесок у збереженні життя українських воїнів представникам духовенства, меценатам та звичайним громадянам.

Керівництво військового госпіталю висловило також окрему подяку владі краю, зокрема за створення на базі госпіталю неврологічного відділення на 40 місць. У планах також розширення цього новоствореного відділення та відкриття центру реабілітації та відновлювання лікування, кабінетів психолога і лікувальної фізкультури.

Для привітання також було запрошено заступника начальника військово-медичного департаменту Міністерства обори України, полковника медичної служби. Він подякував та побажав присутнім міцного здоров’я, творчої наснаги, людського щастя.

«Мукачівський військовий госпіталь як високоспеціалізований, багатопрофільний, лікувально-профілактичний заклад має славетну історію та є одним із кращих лікувальних закладів Закарпаття. Ваш колектив відмінно виконує завдання з амбулаторно-поліклінічної допомоги, проведення стаціонарного лікування, організацію роботи всіх ланок медичної служби. Співробітники госпіталю з квітня 2014 року сумлінно виконують свій службовий обов’язок в районах проведення АТО, часто з ризиком для власного життя надають медичну допомогу пораненим побратимам. Ще раз зичу Вам передусім міцного здоров’я, щастя, удачі, знаних здобутків на Вашій професійній ниві» – зазначив Русінко Юрій Іванович від імені заступника міністра оборони України – Олега Шевчука, а також від генерал-майора медичної служби – Андрія Верби.

Привітати військових лікарів та особовий склад закладу взяли і представники духовенства. У своїй промові вони наголосити на тому, що священики та лікарі мають багато спільного, адже спасають людей. Хтось спасає їхню душу, а хтось тіло.

Опісля працівникам госпіталю вручили нагороди та відзнаки за сумлінну працю. Для них виступили колектив «Руснаки», а також студент Олександр, що виконав пісню «Мить» відомого українського гурту «Океан Ельзи».

Іванна Бондарук

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах