18962
15:38 4.112016

Закарпатці отримуватимуть закордонний паспорт за новою ціною

Життя 5989

З 2 листопада цього року набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів № 770, згідно з якою змінилася ціна паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Документ знову подорожчав.

1

Нагадаємо, з 1 жовтня набрав чинності Закон України, яким внесені зміни, зокрема, до Декрету Кабінету Міністрів України «Про державне мито». Відповідно до законодавчих нововведень при оформленні паспорта громадянина України для виїзду за кордон державне мито не справляється. У зв’язку з цим паспорт був подешевшав на 170 грн. Але як виявилося не надовго. Державне мито відмінили, натомість зросла вартість адміністративної послуги.

«Наразі, аби отримати закордонний паспорт, потрібно сплатити два обов’язкові платежі – за адміністративну послугу та вартість бланку. У разі виготовлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон у регламентному режимі вартість адміністративної послуги відповідно до прийнятої Постанови Кабміну складає 253 грн. Вартість бланка на 2016 рік не змінилася і становить з електронним чипом– 304 грн. 32 коп., без електронного чипа – 238 грн. 32 коп», – коментує головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ ГУДМС України в Закарпатській області Ольга Поштак.

Отже, загальна сума, яку потрібно сплатити за біометричний закордонний паспорт, – 557 грн. 32 коп., за звичайний – 491 грн. 32 коп.

У випадку прискореного виготовлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон вартість адміністративної послуги складає 506 грн. Вартість бланка з електронним чипом – 304 грн. 32 коп.,без електронного чипа – 238 грн. 32 коп.

Таким чином, загальна сума термінового біометричного закордонного паспорта становить 810 грн. 32 коп., без чипа – 744 грн. 32 коп.

Христина БІКЛЯН

Відео: Дмитро Мись

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах