166069
14:05 30.072024

У Хусті запрацював шкільний ярмарок

Життя 970

Із 29 липня на вулиці Поперечній у Хусті впродовж цілого місяця працюватиме шкільний ярмарок. Придбати можна абсолютно все, що потрібно дітям до школи – від ранців до канцелярії. Хоч лотків із товаром небагато, але вибір продукції досить широкий.

Пані Оксана вже далеко не перший рік торгує ранцями. До ярмарку долучається щоліта. Наголошує, що торгівля йде доволі слабо, покупців поки небагато.

«Ціни у мене невисокі. Але в людей немає коштів. Якщо дитина не йде до першого класу, то батьки вирішують заощадити і учень протягом 2-3 років користується одним наплічником. Першокласникам шкільне приладдя купують батьки, але з малятами радяться. Більш старші учні ідуть «отоварюватися» самостійно», – каже продавчиня «Карпатському об’єктиву».

За словами жінки, ціни в цьому році на рюкзаки майже не змінилися, порівняно з попереднім.

«Подорожчали хіба що гривень на 50. І то коли починають торгуватися, опускаю вартість. Найдешевші ранці коштують від 600 гривень. Найдорожчі – 1500. Продукція в мене якісна і з таким наплічником справді можна ходити до школи декілька років поспіль», – додає вона.

У пані Ірини син – третьокласник. Вона приїхала до Хуста із Харківщини і вже третій рік мешкає на Закарпатті. Денис до школи ходить саме тут.

«Я обрала ранець за 1200 гривень, але сину він не сподобався. Йому до вподоби інший, за 900. Довелось купувати той, який обрав саме він, адже вчитися і ходити на заняття не мені, а дитині. Прислухаюся до його побажань, він у мене дуже самостійний», – запевняє покупчиня.

А десятикласник Андрій обирає собі ранець разом із другом.

«Для мене важливо, щоб наплічник був міцним, витримував важкий «граніт науки», – жартує хлопчина. – Також далеко не другорядним фактором є практичність. Ну і, звісно ж, колір. Я надаю перевагу тільки чорному. Обрав ранець за 1400 гривень. востаннє змінював наплічник два роки тому, після восьмого класу»

Неподалік лоток із канцелярією. Пан Віталій торгує разом із сином. Також не вперше. Наголошує, що ціни в нього помірні і в середньому аби закупитися необхідним вистачить і 500 гривень.

«Не говорю про те, щоб брати блоками найбільш розцяцьковані зошити і найдорожчі ручки. Однаково пише як та, що по 3 гривні, так і та, яка по 30. Зошити так само. Різниця тільки в обкладинці. Ціни від минулого року у мене не змінилися ні на гривню. Куди ще їх піднімати, коли в людей роботи немає, бракує коштів на продукти. Як на мене, обирати є з чого», – стверджує чоловік.

Найбільш затребуваним товаром із канцелярії, на його думку, зараз є щоденники.

«Зараз поки маю дуже хороший вибір цього товару. Щоденники є усілякі. Потім гарні розкуплять. Ціни на них невисокі – у межах 100 гривень. Особливо для дітей молодшої ланки важливо, аби щоденник був із яскравими малюнками. Старшокласникам же головне – практичність. Також досить непогано купують пенали. Ціни на них стартують від 50 гривень. Дехто підбирає такий, аби пасував до ранця за кольором. Мені дуже приємно, коли діти з піднесенням готуються до 1 вересня і люблять вчитися», – каже пан Віталій.

Загалом ярмарок поки не надто людний, утім усе ж краяни підходять до лотків, цікавляться цінами і дещо зі шкільного приладдя уже таки купують.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Благодійники передали вантажівки та мінівени 711 бригаді охорони Державної спеціальної служби транспорту
17:20
ГО «Forever Young» провела безкоштовне медичне обстеження для мешканців с. Гать
17:01
Відбулися дослідження біорізноманіття та обстеження новоприєднаних територій Карпатського біосферного заповідника
16:45
У Перечині вперше відзначатимуть День машинобудівника
16:29
Проєкт для дівчат та жінок з інвалідністю «Надихаючі дівчата» стартує в Ужгороді
16:12
На Рахівщині підозрюваний у побитті співмешканки до смерті перебувати під вартою без застави
16:01
На Виноградівщині для педагогів ІРЦ та психологів провели практикум-семінар
15:38
Закарпатець разом з неповнолітнім пособником намагалися переправити чоловіка через кордон
15:19
Нацгвардійці здали кров для поранених побратимів
14:55
У Мукачеві відзначили 180-річчя від дня народження Мігая Мункачі
14:36
Всі новини