162812
15:23 15.052024

Мережа будинків народних традицій організувала на Закарпатті методичне навчання вчителів народного танцю

Життя 1322

ГО «Мережа будинків народних традицій – Закарпаття» організувала в області вже третє методичне навчання вчителів народного танцю. Тренінг стартував у вересні 2023 року і тривав дев’ять місяців. Головна мета навчання – професійний розвиток викладачів.

Матеріал навчання став фактично продовженням тренінгу, який проходив у січні-травні 2023 року.

Тренерами та розробниками програми навчання були відомі вчителі народного танцю з Угорщини. До тренінгу долучилися 23 учасників, 20 з яких успішно його завершили. Наприкінці 60-годинного курсу учасники склали практичний і теоретичний підсумковий іспит, прозвітувавши про набуті знання. Протягом дев’яти місяців педагоги знайомилися з танцювальною підготовчою гімнастикою, засобами навчання рухів, народними дитячими іграми, хореографічним матеріалом Верхньотисянського регіону. 

Під час церемонії вручення сертифікатів представниця громадської організації «Мережа будинків народних традицій – Закарпаття» Еніке Вараді наголосила, що першочергова мета – плекання та передача народного мистецького скарбу.  За її словами, викладачі народного танцю ведуть серйозну просвітницьку роботу, оскільки виховують майбутніх хранителів і носіїв культури. Тому важливо робити це якісно, ​​знаючи відповідні професійні методи.

Консул Угорщини в Берегові Іштван Буцко, цитуючи слова композитора Золтана Кодая, зазначив, що культура не успадковується, вона повинна знову і знову здобуватися кожним поколінням. За його словами, викладачі народного танцю мають важливе і благородне завдання, оскільки вони передають різноманіття угорської культурної спадщини майбутньому поколінню. Він також висловив сподівання, що війна скоро закінчиться і в країну повернеться мир.

Викладач під час проведення тренінгу, розробник навчальної програми Роланд Антал, у свою чергу, висловив сподівання, що ті, хто склав іспит, по-новому ставитимуться до народного танцю і традицій. За його словами, викладачі отримали ще один ключ до пізнання різноманітного народного хореографічного матеріалу, а також висловив сподівання, що вони і надалі будуть збагачуватися подальшими ключами, які повніше розкриватимуть угорську народну культуру.

Після вітальних промов викладачам вручили сертифікати про успішне закінчення професійного навчання. 

(Kőváry/Kárpátalja hetilap)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах