162713
08:30 13.052024

Хуст відзначив 934-тю річницю міста дитячим та спортивним святами

Життя 1372

10-12 травня Хуст відзначав День міста. Без зайвих помпезностей, скромно, з акцентом на молодь та малечу, оскільки в державі оголошено воєнний стан.

Почалося святкування у п’яницю з відкриття в міській картинній галереї виставки картин місцевих майстрів пензля та презентації книги «Історія Хустської медицини у фотографіях» Богдана Лужецького та Віктора Віцинського в публічній бібліотеці.

Відтак у суботу в спорткомплексі «Карпати» відбулося свято спорту для учнів, вчителів та всіх бажаючих, яке почалося з пробіжки, а відтак із загальної руханки, в якій взяло участь близько 200 учасників. Після цього пройшли змагання серед юнацьких команд із різних видів спорту та нагородження кращих спортсменів, тренерів і спортивних шкіл територіальної громади.

У неділю вранці в усіх церквах міста молилися за місто та його мешканців. Після цього на стадіоні «Карпати» пройшов благодійний турнір з міні-футболу, а в парку відпочинку «Героїв Майдану» відбулося дитяче свято. Програма була цікавою й насиченою Дітлахів розважали клоуни зі Стеблівського закладу культури, вони могли взяти участь у конкурсах віршів про маму, малюнку на асфальті та інших забавах.

«Усі заходи цьогоріч до Дня міста наша команда вирішила провести саме для дітей. Це і спортивні події, і різні розваги, – розповів «Карпатському об’єктиву» виконувач обов’язки Хустського міського голови Василь Губаль. – Оскільки свою річницю місто святкує в День матері, то вітаю всіх жінок-матерів, а також бабусь. Вклоняюся перед усіма матерями, але найбільше перед тими, які на війні втратили доньок і синів. Дякую їм за їхніх дітей. Три роки тому після реформи наша громада стала досить великою і зараз нараховує 82,5 тис осіб. Тож усіх із 934-ю річницею міста!»

Дитяче свято скрасили танцювальні та пісенні виступи дітей, а також ведучі Ельвіра Попович та Іван Добош. Крім того, малеча розважалася за допомогою аквагриму, могла безкоштовно з’їсти солодкої вати та морозива, атракції працювали також безкоштовно.

Окрасою заходу стали й різноманітні майстер-класи, вікторини та настільні ігри.

«Вчимо діток ліпки з глини. Кожен може спробувати власні таланти і своїми маленькими ручками зробити тарілку, – наголосила мисткиня Анастасія. – Разом із моєю напарницею Софією займаємося з малечею гончарством, давнім ремеслом наших пращурів. Зробити виріб нескладно, дітям дуже подобається».

«Біля мене позбиралися маленькі художники, із ними розмальовуємо гіпсові фігурки. Виготовляю їх я сама, – зізналася ведуча іншого майстер-класу Алла Шутко. – Взяти участь можуть дітки від одного року».

«Я представляю легоклуб. Усі охочі можуть складати із великого конструктора усілякі фігурки. Підходять від 2 років. Заняття захоплююче, творе, розвиваюче, – запевнила пані Ірина.

Самі діти святом залишилися задоволеними.

«Було багато розваг. Кожен міг знайти щось для себе. Мені сподобалися виступи танцюристів та конкурс малюнку на папері. Сестра ж залюбки стрибала на батуті та спускалася з гігантської надуваної гірки. Разом з родиною чудово провели час», – поділилася думками 10-річна Софія Баник.

Дорослі також зізнавалися, що такі події потрібні, адже будь-яке свято – це нагода зібратися разом.

«Навіть сонячна погода додавала настрою. Було весело, маса емоцій для малечі. Чи не вперше за довгий час ми всі разом кудись вибралися. Зустріли масу знайомих, чудово поспілкувалися і насолодилися виступами діток», – запевнила Вікторія Куртяк.

Завершилося святкування для міста Хуст виставою-мюзиклом «Гуцулка Ксеня» у Закарпатському обласному театр і драми та комедії.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах