159552
13:17 1.032024

Закарпатські гвардійці провели заняття з тактичної медицини для місцевих студентів військової кафедри

Життя 899

Заняття з домедичної допомоги на болі бою провели гвардійці закарпатського підрозділу для студентів військової кафедри Ужгородського Національного університету. Досвідчені інструктори НГУ показали майбутнім офіцерам, як правильно накладати турнікети та бандажі, тампонувати рани. Гвардійці презентували спорядження військових медиків та продемонстрували порядок надання допомоги та евакуацію пораненого з поля бою.

«Сьогодні ми показали студентам ті прийоми, які використовуються зараз військовослужбовцями Сил оборони України. Такі дії з надання домедичної допомоги входять у протоколи країн НАТО і вдало використовуються зараз на фронті нашими побратимами. Під час занять ми не говоримо про професійну медичну допомогу. Головна задача військовослужбовця – надати собі першу домедичну допомогу, щоб дочекатися евакуації з поля бою. Тоді поранений потрапить до рук професійних медиків. Саме для цього кожен військовослужбовець має зробити декілька елементарних речей пов’язаних з зупинкою кровотечі. В більшості випадків це допомагає зберегти життя після поранення», – розповідає інструктор Національної гвардії України на псевдо Рута.

У тренінгу взяли участь майбутні артилеристи, розвідники та військові психологи. Загалом понад півсотні студентів відвідали заняття з інструкторами Національної гвардії України.

«Такі заняття надзвичайно корисні. Ми відпрацювали алгоритми дій у разі поранення. Я знав, що можна використовувати турнікети і бандажі. Але сьогодні під керівництвом досвідчених військових ми відпрацювали це на практиці. Для мене було несподіванкою, що можна накладати бандажі при пораненнях у шию. Раніше я про це нічого не знав. Тепер мені показали, як це робити правильно», – ділиться враженнями студент 1 курсу військової кафедри Антон.

Також майбутні офіцери відпрацювали елементи евакуації пораненого з поля бою, дії під час уражень очей, обличчя і кінцівок. Головне правило під час надання домедичної допомоги не нашкодити пораненому й самому собі. Важливо також не підвести підрозділ під час виконання бойового завдання. Саме тому надавати допомогу чи евакуювати пораненого слід швидко, професійно і без загрози для інших військовослужбовців підрозділу.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах