159489
10:11 29.022024

Закарпатські нацгвардійці відточують навички відбиття атак з повітря

Життя 671

Застосування мобільних вогневих груп як елементу ешелонованої системи протиповітряної оборони розширює можливості Сил оборони знищувати ворожі повітряні цілі. Бійці закарпатського підрозділу Національної гвардії України відпрацьовують вміння влучно стріляти по ворожих цілях і вдень, і вночі.

«Такі заняття проводяться з усіма мобільними вогневими групами. Вміння влучно стріляти – це не єдина передумова для знищення ворожих безпілотників. Група має вміти орієнтуватись на позиції, використовувати електронні засоби, щоб зустріти ціль. Надважлива роль відводиться якісному освітленню. Тільки після того, як безпілотник в полі зору і зоні ураження, стрільці на позиціях відкривають вогонь», – розповідає інструктор Національної гвардії Іван.

«Послідовність дій ми відпрацьовуємо в світлу пору доби. Пояснюємо нюанси зв’язку і використання цифрових електронних засобів. Бійці навчаються правильно користуватись приладами нічного бачення, основам прицілювання. Адже вразити ціль, яка рухається в повітрі набагато складніше, ніж на землі. Треба враховувати не лише швидкість руху, а й балістичні особливості кулі. Аби відточити ці навички ми проводимо навчальні стрільби в умовах, максимально наближених до реальності», – каже інструктор НГУ Микита.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах