154216
15:07 23.102023

106 років відзначив ужгородець Микола Деревляник

Життя 1230

Із поважною датою на життєвому календарі найстаршого жителя Ужгорода привітав і міський голова Богдан Андріїв, побажав й надалі лишатись міцним духом та тілом, родинного затишку, злагоди і миру.

Микола Деревляник до сих пір дає собі раду сам, допомагають йому рідні – донька Любомира із зятем, внук із невісткою, правнук.

Микола Яношович народився 22 жовтня 1917-го в угорському місті Кобо. Жив за п’яти держав, під час Другої світової був телеграфістом, вивчив азбуку Морзе. Тому після демобілізації влаштувався на роботу в органи зв’язку в Хусті, а потім в Ужгороді, куди переїхав у 1952 році, був головним касиром центрального відділення міської пошти.

Пошта стала справою його життя. У трудовій книжці Миколи Деревляника – понад 70 записів про заохочення та нагородження за плідну й чесну працю. Навіть після виходу на заслужений відпочинок працював, щоб передати свій досвід молодому поколінню, згадують колеги з «Укрпошти».

За здоров’я Миколи Яношовича молилися сьогодні під час недільної служби в римсько-католицькому костелі святого Юрія, прихожанином якого він є. Передали імениннику квіти і подарунок.

Від Ужгородської міської ради Микола Деревляник також отримає матеріальну допомогу.

Щиро вітаємо!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах