154160
15:40 20.102023

На Закарпатті стартували навчальні тренінги для уповноважених осіб замовників

Життя 1395

На Закарпатті розпочинаються тренінги для фахівців у сфері публічних закупівель. Серію таких безоплатних навчань передбачає Меморандум про співпрацю, який підписали обласна військова адміністрація і ГО «Центр громадського моніторингу та досліджень».

Перший тренінг для уповноважених осіб замовників сьогодні стартував у Мукачеві. В ньому беруть участь представники РВА та громад Берегівського, Мукачівського, Рахівського, Тячівського і Хустського районів. Головними тренерами для них стали виконавчий директор Центру моніторингу та досліджень Юрій Кузько і голова правління ГО Мирослав Сімка.

Під час навчань фахівці поглиблять свої знання щодо здійснення публічних закупівель в умовах воєнного стану та дізнаються останні зміни в закупівельному законодавстві, які стосуються відкриття реєстру корупціонерів, застосування електронного каталогу тощо.

Також уповноважені особи розпорядників бюджетних коштів спільно з експертами Центру громадського моніторингу розглянуть нововведення у встановленні вимог у тендерній документації та особливості роботи з модулем аналітики bi.prozorro.

У сьогоднішньому тренінгу беруть участь близько 30 фахівців. Також невдовзі навчання пройдуть і в Ужгороді. Основна мета – підвищити рівень професійної компетентності представників замовників.

Такі заходи в умовах воєнного стану дозволять забезпечити більш ефективне здійснення публічних закупівель з урахуванням принципу відкритості та прозорості на всіх етапах. Нині це один із ключових пріоритетів для Президента Володимира Зеленського та керівництва Закарпатської ОВА.

Зауважимо, що Меморандум між обласною військовою адміністрацією і ГО «Центр громадського моніторингу та досліджень» передбачає розширення раніше започаткованої співпраці. Зокрема, цього року в регіоні для закупівельників вже провели спільний чотириденний курс у Школі уповноважених осіб.

Про це інформує Закарпатська ОВА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах