1536
17:34 16.042016

В Ужгороді відкрилася перша на Закарпатті виставка тераріумних тварин. ФОТО

Життя 5815

16 квітня розпочала свою роботу перша в Закарпаття виставка тераріумних тварин.

1

Екзотичні плазуни, павуки, скорпіони, інші рептилії та їх «страшні» колеги оселилися в одному з Ужгородських кафе-барів.

Під час знайомства з тваринами можна спостерігати за цікавою процедурою годування, переміщення акваріумних жителів.

Відвідувачі нашого міста, що приїхали подивитися на масове цвітіння сакури, поєднали прогулянку з ознайомленням цікавої та пізнавальної виставки.

Дві родини зі Львова, що вирішили провести вихідні в Ужгороді, дізнались про захід з Інтернету. Мислович Каріна та її друзі Райчева Маша, Кіріл та Матвій розповіли «Карпатському об’єктиву» про своє захоплення. «У Львові ми займаємося в зоогуртку. Кожен з нас має закріплену за собою тваринку. Ми їх годуємо, спостерігаємо за ними, прибираємо», – розповідає Каріна. Матвій не пропускає можливості зафіксувати тварин на свою відеокамеру. Мами Олександра та Наталія тішаться з такого неординарного захоплення своїх дітей.

Артур Ілько, чиї тварини представлені на виставці розповів: «Вперше я зацікавився такими тваринами у 14 років. Захотілося в кімнаті створити живий куточок, а папуги, рибки та котики мені не подобалися. Хотілося більш екзотичні види. Тож переглядаючи Інтернет, вирішив узяти свого першого павука. Тепер у мене їх 15. Окрім них є ще 4 бородаті агами та 2 змії». Молодий мужчина розповів, що декілька разів були випадки «дезертирства» павуків, але, на щастя, вони завжди знаходилися вчасно, нікого не кусаючи.

Сергій Бондарчук також має багатенько восьмилапих мохнатиків та два скорпіончика. А от нещодавно придбав чарівну червону змійку.

Олег Диба знайомить з метою виставки: « У нашому місті є доволі багато тераріумістів. Але центром цього захоплення є Харків. Ми хотіли

об’єднати людей з цим хобі в обласному центрі, а також популяризувати його. Насправді ці тварини не такі «страшні», як про них говорять. Просто треба правильно підходити до цього заняття. Сподіваємося, що перша виставка започаткує нову традицію і щороку в місті відбуватиметься така подія».

Господарі представлених тварин із задоволенням розповідали відвідувачам про кожного представника, що знаходився в скляному будиночку. Діти задавали масу запитань та із задоволенням фотографувалися із найстаршою змією Ужгорода.

Родина Микульця – ужгородці. Стасік розповів, що дуже любить тварин. «Дома я хочу мати хамелеона. Він цікавий, дуже гарний і вміє маскуватися». Мама й тато хлопчика також поділилися своїми враженнями: «Син постійно читає різні енциклопедії. Знайомиться з новими видами тварин. Нам подобається його захоплення, а після сьогоднішньої виставки розуміємо, до чого ми крокуємо в майбутньому. Думаємо, невдовзі в нашому будинку з’явиться акваріум з хамелеоном».

Марія КЕСЛЕР

Фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах