149179
15:32 30.062023

Відзначення Дня Дунаю в Тячівському та Рахівському районах

Життя 2841

Щороку наприкінці червня, вже традиційно Тячівське міжрайонне управління водного господарства долучається до відзначення Дня Дунаю, разом з усією Україною.

На виконання доручення Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса, був запланований інформаційно-просвітницький івент на тему забруднення водойм пластиком, а також екоквест – виготовлення лепбуку.

З нагоди відзначення Дня Дунаю, фахівцями Тячівського МУВГ проведені заходи:

В с.Руське Поле, Тячівського району розчищено прісне джерело, викошена навкруги трава, прибрано територію від сухостою, вичищено від намулу, викладено та побілено вапном каміння навкруги джерела;

В с. Косівська Поляна, Рахівського району, в таборі «Кісва», вчитель Охват Т.Ф., загін «Вишиванка», спільно з дітками виготовлено лепбук, на тему «Річка Тиса, яка впадає в Дунай, має бути чистою».

В місті Тячів, спільно з організацією «Unicef – спільно для кожної дитини», фахівці управління провели інформаційно-просвітницький інвент, дітки малювали, грали розповідали про те що вони думають про сміття в річці.

Метою проведення заходів є привернення уваги громадськості до екологічних проблем басейну річки Дунаю та його приток, у нашому випадку річки Тиси, яка протікає в Закарпатті та бере початок в зоні діяльності Тячівського МУВГ в Рахівському районі, а також подальше їх вирішення шляхом популяризації наукових даних та управлінських рішень, а також просвітницьких заходів, які відіграють важливу роль у житті простих людей.

Привертаючи увагу населення до проблем засмічення та їх наслідки можна запобігти того самого засмічення, адже з часом люди задумуються над тим що вони роблять, і то сміття, яке вони носили до річки, можливо вивезуть на спеціалізоване сміттєзвалище.

Боднар Олена -Тячівське МУВГ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах