142839
16:14 12.022023

У Рахові для виробництва окопних свічок на вистачає матеріалу

Життя 7971

Рахів’ян закликають не викидати бляшанки, а приносити їх. Адже кожна виготовлена з них свічка – це підтримка наших воїнів.

На Рахівщині активно виготовляють окопні свічки, у школах, Будинках культури, сільських радах. Процес виробництва ОКОПНИХ СВІЧОК тривав навіть без світла, в темряві.

Та всі матеріали для цього потрохи скінчуються, ось нещодавно Рахівська міська рада розмістила оголошення, для місцевих жителів, з проханням: – Якщо у вас вдома є пусті, чисті консервні банки приблизно такі, як від згущеного молока, кукурудзи, горошку, оливок чи схожі, НЕ ВИКИДАЙТЕ!

Приносьте в приміщення Рахівської міської ради за адресою: вул. Миру, 34.

А також парафін, віск, огарки свічок. Саме ці дрібниці вкрай потрібні для виготовлення окопних свічок.

Окопні свічки – необхідність для наших бійців у сувору зимову погоду. Вони зігрівають і дають світло. Крім того, такі свічки горять невисоким полум’ям. Це робить їх зручними і безпечними для використання на передовій.

І якщо влітку питання свічок не було таке актуальне, то розуміємо, що з приходом холодів вони необхідні. Адже не лише освітлюють бліндажі. На них можна: закип’ятити чай, каву, розігріти тушонку чи навіть речі трохи підсушити»

Пан Микола, військовий з Рахівщини, якого відпустили у відпустку на два тижні, розповів: окопні свічки, це наші “палички виручалочки”. В холодну пору року за допомогою окопних свічок, ми можемо зігрітися, приготувати собі гарячу їжу, просушити одяг.

Окопна свічка є універсальним і довготривалим джерелом тепла у складних умовах життя. Окопна свічка здатна обігріти і освітити невелике приміщення. Великою перевагою окопних свічок є простота конструкції та доступність матеріалів, що необхідні для їхнього виготовлення. Популярності в Україні окопні свічки набули з 2014 року з початком російсько-української війни.

Час горіння свічки різниться в залежності від величини бляшанки. Маленька бляшанка активно горить мінімум протягом 1 години, баночка з-під рибних консервів — близько 3 годин, а банка з-під горошку горить до 8 годин

Отже, закликаємо усіх жителів Рахівщини не викидати бляшанки, а приносити їх у міську раду. Адже кожна така свічка – це підтримка наших воїнів

Дякуємо кожному, хто вкладає часточку себе і своєї допомоги у нашу Перемогу! Тільки разом ми зможемо здолати ворога! Разом до Перемоги!

Олена Боднар

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах