140309
12:24 13.122022

В угорському Дебрецені відбувся концерт у рамках проєкту «Різдво разом з Україною»

Життя 4279

У рамках проєкту «Різдво разом з Україною» в угорському місті Дебрецен виступив хор, учасники якого приїхали з різних регіонів України. Молодь виконує українські різдвяні пісні й цим хоче показати, що вірить у своє майбутнє, а також передати, наскільки стійко український народ бореться на війні. З Угорщини хор попрямував з концертами у великі міста Європи.

Про те, що до Дебрецена прибули гості, на головній площі міста його жителів сповістив традиційний український музичний інструмент. Перед реформатським собором відбувся концерт Закарпатського дитячого хору.

– Своїми піснями ми представляємо всю Україну, показуємо, які ми сильні та як наполегливо боремося. Ми віримо в себе та власне майбутнє, і хочемо, щоб інші країни Європи також це бачили, – розповіла організаторка проєкту «Різдво разом з Україною» Ольга Обласова.

Молоді люди кажуть, що в Україні важко жити через війну, але вони тримаються і щасливі, що можуть узяти участь у цьому турі.

«Ситуація справді складна, але люди до всього звикають і намагаються правильно впоратися з нею. Ми працюємо, ми віримо у свою перемогу і знаємо, що життя триває», – зазначив Данило Максимович.

Від імені жителів Дебрецена хор привітав заступник мера Іштван Пушкаш. «З початку війни, з першого її дня наше місто робило все, що в його силах, аби допомогти тим, хто потрапив у біду. Нинішній концерт також є дуже гарним жестом допомоги, взаємної дружби та посланням миру», – підкреслив він.

Закарпатський дитячий хор віддячив Дебрецену за гостинність подарунком, який символізує мир.

Джерело:  (dehir.hu)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах