139088
09:18 20.112022

В Ужгороді стартував молодіжний форум єдності «Ми – єдині»

Життя 5856

У Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім. Т. Легоцького стартував дводенний молодіжний форум єдності «Ми – єдині».

Розпочали захід Державним Гімном України у виконанні ужгородської виконавиці Каріна Корнута, а також вшануванням пам’яті усіх загиблих на війні хвилиною мовчання.

З вітальним словом виступили заступниця міністра молоді та спорту України Марина Попатенко, ініціаторка дійства Марія Рущак, директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА-ОВА Мар’яна Марусинець, заступник директора-начальник управління комунальних закладів департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської ОДА-ОВА, директорка музею Ольга Шумовська, координаторка Ужгородського інтеграційного центру Аліна Шимон, а голова Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України Василь Кузан презентував свою збірку «Червона риба».

Форум обʼєднав 80 учасників – громадсько-активну й талановиту молодь із Закарпаття, Маріуполя, Харкова, Запоріжжя та інших куточків України.

Мета дійства – зародження платформи для спілкування, обміну досвідом й ідеями задля формування єдиної команди юної інтелігенції України, котра працює і буде працювати над розвитком країни у майбутньому.

Ініціатор та організатор проведення заходу – ГО «Нова генерація України» за підтримки департаментів освіти і науки, молоді та спорту і культури, національностей та релігій ЗОДА-ОВА, Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім.Т.Легоцького та інших партнерів, які обʼєднались разом для розбудови та захисту свого народу і України.

Ведучий – Максим Мощак.

Про це інформує Департамент культури, національностей та релігій Закарпатської ОДА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Вищій лізі Закарпаття з футболу завершилося перше коло змагань
13:58
Виставка Андрія Коцки «Краса і магія води та світла» відкрилася в Ужгороді
12:56
Закарпатські нацгвардійці відпрацювали розгортання польового вузла зв’язку
12:35
Ваcилина Палинчак-Кутузова про відкриття нового розділу «Благодійна діяльність Марії Терезії для Мукачівської греко-католицької єпархії» в Ужгородському замку
12:14
На Рахівщині у ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст
11:50
В Ужгороді на одній із вулиць сьогодні буде ускладнено проїзд
11:31
Юні закарпатські баскетболісти вибороли «бронзу» всеукраїнських змагань
11:12
У Рахові повідомили про підозру зловмиснику, який викрав 30 тисяч гривень
10:58
Серед типових порушень законодавства закарпатські митники фіксують незаконне ввезення автомобілів
10:25
24 травня в Ужгороді пройде ярмарок вакансій
10:10
Всі новини