133045
14:09 17.072022

Майбутнє Ясінського краю. Учні — ЕКОволонтери. Фото

Життя 4726

Не зважаючи на період літніх канікул, учні Ясінянського ЗЗСО №1, що на Рахівщині, займаються волонтерською роботою в межах проєкту “5 країн 1 річка”. Липневий виїзд команди чергових було присвячено Дню Дуная, котрий відзначався 29 червня. Зазвичай учні готують повідомлення про подію або записують у дейлі пленер класу, яку тему будемо обговорювати під час наступних ЕКО занять. Цього разу у нотатник потрапив запис: “більше дізнатися про першу сусідку — Румунію, де Тиса створює Україно-Румунський кордон та про Сербію, на території якої Тиса впадає в Дунай. Представники обидвох згаданих країн також беруть участь у проєкті “5 in 1” разом з ясінянськими учнями.

Щоразу, під час спостережень учні визначають стан берегів річки Чорна Тиса, слідкують та занотовують вид сміття, що опинився на березі або у воді, на створеній ними карті цього відрізку берега зазначають місце знаходження сміття щоб потім визначити, чи помандрувало воно далі або осіло на цій ділянці таким чином спостерігаючи за рівнем засміченості річки та мандруючим сміттям загалом. Цього разу, як зазвичай під час кожного ЕКО походу учнів супроводжують головні герої навчального продукту, який спільними зусиллями вчителів та організацій створюється в рамках вищезгаданого проєкту. Капітан Бородач та морячка Ліза допомагають та надихають учнів під час ЕКО пригод.

Команда чергових зупинилася й біля джерела питної води “Косівчик”, яка знаходиться під їх патронатом. Приємно було почути спостереження дітей, які хоч і засмутилися побачивши купи сміття біля джерела, але зауважили, що його (сміття) вже набагато менше, ніж минулого разу.

“Можливо дехто скаже, що продовжувати з учнями таку діяльність під час воєнного стану не на часі. Зважаючи на війну, а перед тим пандемію, де ми всі були учасниками лише онлайн навчання, вважаю, що потрібно більше уваги звертати на психологічний стан дітей, які швидше та легше піддаються депресії та важче долають внутрішні переживання. Зустрівшись наживо з однокласниками всього на 30 хвилин але наживо наповнює маленьке дитяче серце емоціями на весь день, а спогадами та враженнями від спільної діяльності  можливо й на тиждень.

Зазначивши завдання для наступної чергової групи, яка працюватиме в серпні, з веселим настроєм група розійшлася по домівках. Приємно, що діти ростуть свідомими громадянами та дбають про екологію рідного краю.

                                                                                             Софія ПЕКАРОВИЧ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді змагалися на чемпіонаті Закарпаття з танцювального спорту
17:03
«Екологічна освіта дітей засобами театрального мистецтва та ігрових практик»: навчально-методичний посібник
16:36
У Хустській ТГ проходить Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» (Джура)
16:15
У Коритнянському ліцеї відкрили благодійну виставку-продаж трьох місцевих художників
15:52
У Мукачеві за 4 місяці зафіксовано майже 4500 порушень правил паркування
15:38
Рідним загиблого на Донеччині прикордонника із Закарпаття вручили державну нагороду
15:21
На Тячівщині затримали наркоторговця: за місцем проживання фігуранта проведено обшук
15:08
238 осіб з інвалідністю скористалися послугами Закарпатської служби зайнятості з початку року
14:56
В Ужгородському ТСЦ МВС призначили нового керівника
14:44
Відбулося засіданні виконкому Білківської сільради
14:13
Всі новини