132624
12:38 8.072022

У Мукачеві відкрили виставку-продаж розписаної кераміки «Наш любий кРай»

Життя 5978

7 липня у мукачівському Палаці культури і мистецтв відбулося відкриття виставки декоративно-прикладного мистецтва “Наш любий кРай”. На розсуд присутніх свої роботи представила мукачівська художниця та майстриня з художнього розпису по кераміці – Оксана Метзгер. Близько 40 творів, наразі, можна не тільки побачити, але й придбати, тим самим підтримати українську армію, адже 25 відсотків з продажу мисткиня планує передати Максиму Адаменку на виготовлення перископів для військових.

“Я радію, що маю змогу нарешті виставлятися і в Мукачеві. А також щаслива від того, що маю змогу зробити і свій внесок у підтримку наших військових”, – каже Оксана Метзгер.

“Ми вже тривалий час виготовляємо перископи у Мукачеві. Так, як військові отримують їх безкоштовно, то закуповуємо комплектуючі в більшості саме за благодійні внески. Собівартість одного перископа – 100 гривень”, – розповідає Максим Адаменко.

На виставці представлені розписані тарілки, підставки під гаряче та панно. Під час відкриття Оксана Метзгер познайомила гостей заходу зі своєю донькою – юною художницею Ізабелою Івановою, яка допомагала з організацією виставки, а також представила і декілька своїх робіт, а також розповіла, що саме виставила на загальний розсуд.

“Тут є роботи, які присвячені суто закарпатській темі. Ця тематика зі мною вже 17 років. А взагалі кожна рамочка має свою тему: обереги, пам’ятки архітектури, природа та мої творчі вподобання і фантазії. Можливо десь строкато вийшло, як наприклад у німецькій тематиці. Щодо форми, то як ви вже помітили, що кругла ідеальна для роспису, але хотілося розбавити, тому є панно. Також я випробувала нову тему – інтер’єрна картина, вона складається з декількох деталей, що доповнюють одна одну”, – розповідає художниця.

Окрім вже готових розписаних тарілок, можна буде зробити також індивідуальне замовлення. Мисткиня виготовлятиме їх за задумом замовника.

Виставка триватиме два тижні.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На словацькому пункті пропуску «Вишнє Нємецьке» вийшов з ладу сканер
20:23
12 писанок до Великодня встановили на площі Шандора Петефі в Ужгороді
18:31
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин організувала Тиждень матерів
16:13
65 000 гривень зібрали учні Ужгородського ліцею «Лідер» під час благодійного ярмарку
15:50
В Ужгороді затримали раніше судимих зловмисників, які обікрали підсобне приміщення новобудови
15:25
Представниця закарпатських угорців на виборах до Європарламенту – Вікторія Ференц
14:57
10 років представляла інтереси закарпатських угорців
14:29
Поліція Виноградова розслідує кримінальне провадження за фактом конфлікту з працівниками ТЦК та СП
13:38
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію двох «водолазів»
10:05
В Ужгороді нагородили переможців тенісного турніру UTF (Ukrainian Tennis Federation) Cup
09:40
Всі новини