128997
19:45 4.052022

Чергові п’ять вантажівок гуманітарної допомоги від Угорщини прибуло до Закарпаття. Фото, відео

Життя 9217

В рамках програми «Hungary Helps» («Угорщина допомагає») уряд країни-сусідки доправив вже понад 50 вантажівок з гуманітарною допомогою для України. Мова йде про понад 1500 тонн допомоги, яку переправили до різних куточків України.

Ще п’ять вантажівок з медичним обладнанням, засобами особистої гігієни та продуктами довготривалого зберігання доставили на гуманітарний хаб «Єврокар», 4 травня.  Під час передачі вантажу Ласло Легел, голова Угорської екуменічної служби, який особисто супроводив вантаж до Закарпаття розповів, що наразі організація працює в семи областях України. Угорська екуменічна служба відкрила представництво у Львові і вже зовсім незабаром – у Києві. Крім того, вони прибули з допомогою і до найбільш постраждалих населених пунктів України – Бучі, Бородянки та Ірпіні. До Запоріжжя теж вдалося  доправити понад 24 тонни гуманітарної допомоги і зараз очікується відправлення наступних вантажівок.

Пийтер Ковач-Піфка керівник програми «Hungary Helps» зазначив, що до гуманітарного вантажу увійшли медичні препарати, продукти довготривалого зберігання та засоби особистої гігієни. Варто зазначити, що медичні препарати надіслали для потреб закарпатських лікарень, тому їх розподілять згідно потреб медичних закладів краю. Щодо продуктів харчування, то їх частково перенаправлять у ті регіони держави, де зараз в них є найбільша потреба, зокрема і в Запоріжжя.

Гейза Гулачі, заступник голови ГО «ТУКЗ – КМКС», депутат Закарпатської обласної ради наголосив на тому, що цього дня ми вкотре переконалися – Угорщина всіма силами намагається допомогти українцям, які наразі перебувають у складному становищі: «Це вже далеко не перша гуманітарна допомога, яку надіслала Угорщина, але саме зараз нам надали велику партію медичних препаратів, які потребують заклади охорони здоров’я Закарпаття. Нещодавно ми звернулися з проханням саме щодо медичних препаратів, яких зараз теж не вистачає. І звісно, що наше прохання не залишилося поза увагою – уряд Угорщини одразу відгукнувся та відправив до краю вантажівку з необхідними медичними препаратами та обладнанням. Сподіваюсь, так зможемо допомогти в порятунку людських життів»

Перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький зазначив, що привезене медичне обладнання загальною вартістю понад 17,5 млн грн є частиною великої урядової програми Угорщини, яка регулярно надає допомогу нашій державі. Крім того, решта чотири вантажівки, кожна з яких містить продукти довготривалого зберігання та засоби особистої гігієни має свого кінцевого адресата: «Ми щиро вдячні за таку підтримку!».

Єлизавета Біров, заступниця директора Закарпатської обласної дитячої лікарні, депутатка фракції «КМКС» в Закарпатській обласній раді розповіла, що для Закарпаття передані медичні препарати та обладнання мають важливе значення, адже їх розподілять по лікарнях краю, де вони полегшать роботу медичного персоналу та зможуть врятувати не одне людське життя. Зокрема, мова йде про інфузійні помпи, без яких лікування в сучасний час досить складне, особливо у відділеннях онкології та неонатології, де дозування ліків є вкрай важливим. Таких помп для Закарпаття передали понад 600 одиниць.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті відкрили меморіальну дошку на честь полеглого Героя Руслана Гребенюка
17:15
«Земля радіє сонцю»: у ПАДІЮНі відбулося свято весни
17:00
В Ужгороді віддали шану загиблому захиснику – солдату, стрільцю-помічнику гранатометника Івану Бенці
16:47
Віцепрезидент АсМАП про затримання та мобілізацію водіїв вантажівок: працюємо над вирішенням питання з ОВА
16:35
У Малому Березному сталася автотроща
16:11
Пенсійники Закарпаття підсумували роботу за перший квартал поточного року
16:00
На Хустщині мешканець селища викинув тушки тварин
15:41
В Ужгороді провели традиційний шаховий турнір
15:29
Поліція Міжгір’я завершила розслідування за фактом убивства собаки у Пилипці: обвинувачений постане перед судом
15:18
Мільйон гривень збитків бюджету: за матеріалами Бюро економічної безпеки на Закарпатті судитимуть підприємця
15:08
Всі новини