12149
09:39 10.082016

Почалась реконструкція стадіону в Хусті. Спорткомплекс «Карпати» незабаром прийматиме олімпійців. ФОТО

Життя 2121

P8092089

Цими днями почалася довгоочікувана реконструкція стадіону міста над Тисою. Очікується, що він буде кращим у Закарпатті і одним із найбільш потужних у всій західній Україні.

–Ремонтні роботи ми почали з демонтажу огорожі ще на минулому тижні. Також вирізаються дерева, які корінням призводили до руйнації забору. На їхньому місці буде висаджено молоді декоративні рослини. Наразі залишилися тільки центральні ворота, які також повинна замінити нова металева брама, – каже для редакції новин «Карпатського об’єктива» заступник Хустського міського голови, керуючий справами міськвиконкому Василь Сабадош.

Тож наразі розпочато перший етап оновлення спорткомплексу. Для цього з держбюджету Хуст отримав чималі кошти, а саме – 1 млн 387 тис гривень.

–Плани у нас доволі амбіційні, однак поступово починаємо їх реалізовувати. Стадіон «Карпати» повинен замінити спортивні комплекси, які ми втратили в Криму. Тож прийматимемо у себе олімпійські команди, у нас проходитимуть навчально-тренувальні заходи, реабілітаційні збори, навіть змагання міжнародного рівня, – запевняє пан Василь.

Зі слів голови Хустського міськвиконкому, шлях до втілення в життя мрії був непростим, адже для того, аби заручитися підтримкою на рівні держави, потрібно було довести, що заклад буде справді рентабельним.

–Спортивний туризм добре розвинений у всьому світі. Ми ж маємо чудову природу, проводимо в області чимало культурно-розважальних заходів, тож чому б не спробувати приваблювати в Закарпаття прихильників здорового способу життя і спортсменів. Для цього на стадіоні під час другого етапу робіт буде повністю замінено покриття на футбольних полях, облаштовано гандбольний, баскетбольний, тенісний майданчики, бігові доріжки, переодягальні кабінки, які повністю відповідатимуть вимогам міжнародного рівня. Вартуватиме ж таке «задоволення» у середньому 34 мільйони. Загальна ж вартість інвестиційного проекту більше 36 мільйонів, – підкреслює Василь Сабадош.

Тож зараз стару огорожу підрядна організація замінює новою, прозорою і ошатною, як у Європі, а вже найближчим часом почне встановлювати новий паркан. До речі, завершити перший етап планується приблизно за 2,5 місяців.

Марина АЛДОН, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах