117504
15:44 22.082021

Перечинці потерпають від укусів клопа-кружевниці з Америки. Фото

Життя 16647

Жителі Перечина також відчули на собі вторгнення американської комахи, на яку вже скаржаться у сусідніх Словаччині та Румунії, а також на Берегівщині Закарпатської області. 

Corythucha ciliata – платановий клоп-кружевниця, інвазивний вид з Північної Америки, який дуже швидко поширився в Європі, зокрема в Італії, ще з 1960 року, коли вперше був зафіксований. Деякі люди відчувають від укусів цих комах побічні реакції.

Перечинці розповіли свої історії кореспонденту «Карпатського об’єктива».

Тетяна: «Два тижні тому на моєму тілі вперше з’явилися дрібні укуси, які сильно почали свербіти, червоніти. Місця укусів намилила господарським милом, прийняла душ. Свербіж не минав. На місця укусів нанесла саліцилово-цинкову пасту, прийняла антигістамінні  ліки. І так декілька днів. Не могла зрозуміти походження укусів – комарів у хаті нема, на вікнах москітні сітки. На вікні та підвіконні випадково побачила декілька дивних комах – не то муха, не то клоп. Сфотографувала, а потім знищила їх. В Інтернеті почала шукати інформацію. З’ясувала, що це платановий клоп-кружевниця. В місті та лісі бачила багато цих комах, сідали на одяг, відкриті місця на тілі».

Наталія: «Сидимо на лавці з сусідками, говоримо про життя-буття. На нас часто липнуть якісь білі комахи. Буває, на місці укусів з’являється почервоніння, починає свербіти. Жінки кажуть, що читали в Інтернеті про нашестя якихось клопів у Словаччині. Видно, принесло їх з вітром».

Іван: «Маємо присадибну ділянку, на ній вирощуємо картоплю, різну городину. Протягом літа був покусаний невідомими комахами декілька разів. До лікарів не звертався. Приймав душ з господарським милом, місця укусів обробляв горілкою. Випадково від знайомих дізнався про американських клопів. Ще нам тої біди не вистачала».

Тетяна Грицищук, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах