103592
10:12 1.072020

Ужгород отримав іменне пиво, а Закарпаття - пивоварню від найкращих спеціалістів Європи

Життя 7799

Ужгород має власне іменне пиво. Крафтова пивоварня Yuber відкрилася ще наприкінці минулого року. У листопаді працювати почали у тестовому режимі, у грудні пивоварня отримала ліцензію. А потім прийшов коронавірус і зіпсував масштабні плани. Проте виробництво набирає обертів, і незабаром пивоварня планує запрацювати на повну потужність.

«Почали з того, що привезли каміон продукції -12 сортів солоду з Чехії, Німеччини та США, – каже господар пивоварні. – Я купив в одних з найкращих виробників пива в Чехії технологію та рецептуру», – розповідає Юрій Бережник,власник крафтової пивоварні.

У приміщеннях із солодом сторожами- коти. Продукція недешева і дуже якісна, миші йдуть не гірше, ніж клієнти на пиво. Юрій Бережник коротко пояснює процес пивоваріння та демонструє обладнання: «30 градусна рідина закачується у чан, 2 години проходить температурні режими, щоб була ферментація. Потім надходить у чани для фільтрації, знову у варочний чан і з додаванням хмелю. Після того, як пиво зварене, міряється рівень цукру, рідина охолоджується. вариться, після чого пиво готове, міряється цукор, готове можна охолоджувати.

Ми не працюємо поки що 100%, бо обладнання дуже дороге. Запускаємося поступово, потужність пивоварні – 300 тис.літрів, наразі ми виготовляємо 100 тис. літрів. Якби не було коронавірусу, ми б працювали на повну потужність. Три місяці карантина нас вбили і незрозуміло, коли це все закінчиться. Але все влаштовано так, що у будь-який момент ми можемо довстановити обладнання і розширити виробництво».

У пивоварні спеціальна базальтова підлога, яка не піддається впливу кислот та іншим руйнівним процесам. Так само багато інших речей, які витримують агресивне середовище. Ще одна технологія, яку застосували в Yuber: по спеціально встановлених каналах готове охолоджене пиво надходить безпосередньо у паб, ресторан та боулінг-клуб. При цьому рідина не нагрівається і відсутні зайві впливи.

З початку реалізації ідеї ужгородці зіштовхнулися з купою скептиків, але хотіли зробити справді якісний продукт, за який не соромно. «Я беру повну відповідальність за свій продукт. Я не мав завдання зробити тільки пивоварню, продавати кудись пиво і не відповідати за продукт. Пивоваріння, особливо крафтове, – це культура, до котрої Україна лише йде. Ми на початковій стадії. Потрохи крафтові виробники забирають ринок у не дуже чесних пивоварвів –монополістів, які під себе зробили закони з купою перепон для малих виробників, – каже Юрій Бережник. – Я розраховував на одну суму. Думав впишемся у 300-400 тис. євро, коли приїхали чехи пояснили, що потрібно мінімум 700-800 тис.євро. У результаті на все пішло півтора мільйона євро».

Ще одна гордість поваварні Yuber –професійна бар-стійка, встановлена чеським підприємством, яке має 97 світових патентів та ліцензію на виготовлення такого обладнання у середній та західній Європі. Відтепер пиво від найкращих європейських пивоварів за найкращими світовими технологіями в Ужгороді. Тут виготовляють 7 сортів пива. Одне з них, яке вже стало візитівкою – «Ужгородське пиво» 10% – м’яко охмелений світлий, класичний лагер, який вариться з використанням гіркого сорту хмелю «Магнум», що дає терпку обволікаючу гіркоту і тонкий аромат.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Бедевлі на Тячівщині водійка Opel наїхала на чоловіка, який лежав на дорозі: пішохід загинув
18:44
Свекруха регулярно знущалася над невісткою та виганяла її з дому
17:39
В Ужгороді патрульні зупинили нетверезого водія BMW
16:36
На Закарпатті за тиждень засуджено організатора і переправницю, які намагались нажитись на переправленні ухилянтів – дайджест прокуратури
12:37
Один рух — і життя могло змінитися назавжди: ужгородські медики врятували 18-річного юнака
11:40
На Закарпатті бізнесу роз’яснили умови енергозабезпечення та доступні фінансові інструменти підтримки
10:42
Помер народний артист України закарпатець Степан Гіга
09:55
В Ужгороді попрощалися із Володимиром Бирою
09:15
Музика, що відкриває серця: як дебреценський ансамбль SONUS подарував Берегову світло Адвенту
08:30
У Мукачеві близько 90 водіїв притягнуто до адміністративної відповідальності за 10 днів на платних паркувальних майданчиках
16:21
Всі новини
Головне