103305
08:30 19.062020

Бригади екстреної меддопомоги Тячівщини перевезли 23 хворих на COVID-19 до лікарень

Життя 6538

На Тячівщині діють 15 бригад екстреної меддопомоги, зокрема, одна лікарська (у Тячеві) та 14 фельдшерських. З початку 2020 року медики прийняли 6748 викликів від мешканців району, або в середньому, близько 40 за добу.

Окрім безпосередньої роботи, з поширенням коронавірусної інфекції працівники екстреної меддопомоги транспортують хворих на Ковід-19 з населених пунктів району до Тячівської районної лікарні та медичних закладів обласного рівня в м. Ужгород (Обласна клінічна інфекційна лікарня, Закарпатська обласна клінічна лікарня ім. А. Новака та Центр легеневих хвороб). На сьогодні до Ужгорода перевезено 12 недужих та 11 – до лікарні в Тячеві. До цього залучено бригаду «швидкої» Вільховецького пункту ЕМД. Автомобіль «Форд», яким транспортують хворих, оснащений усім необхідним для надання невідкладної допомоги пацієнтам з діагнозом «Ковід-19», зокрема, для забезпечення кисневої терапії.

«Це, безперечно, важкий самовідданий труд, адже долати відстань до Ужгорода і назад у захисних костюмах нелегко. Був навіть випадок, коли фельдшеру таку путь довелося долати двічі на день, а це 600 кілометрів у засобах індивідуального захисту», – кажуть у ЗТЦЕМД Тячівського району.

Крім цього, медики екстренки цьогоріч транспортували 20 мешканців району з коронарним синдромом на стентування до відділення інтервенційної кардіології Хустської лікарні.

Під час коронавірусної пандемії медики екстреної меддопомоги, контактуючи з хворими, щоденно наражають на ризик не тільки себе, а й своїх рідних. І тим не менше – станом на сьогодні жоден медичний працівник цієї системи на Тячівщині не інфікувався. Благо, що бригади наразі забезпечені медикаментами, усіма необхідними засобами індивідуального захисту. Ось і нещодавно отримали близько двох тисяч захисних костюмів.

Наталія Маджара, Tyachiv.com.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах