102819
12:41 1.062020

В Мукачеві відкриють школу батьківства, материнства та подружнього життя

Життя 4763

Про це було вирішено в центрі громадськості та національних культур. В Україні все більше розлучень, 65 % з яких відбувається у перші 5 років подружнього життя. 95% батьків після розлучення вважають що виплати аліментів достатньо, аби діти були щасливими.

Дедалі більше неповних сімей, де мами виховують дітей. Кожна 3 дитина виховується не біологічним батьком, а половина дітей ростуть взагалі без батька. З початку цього року працівники служби у справах дітей Мукачівської міської ради взяли участь у 51 судовому засіданні, 30% з яких стосуються звернень позбавлення батьківських прав.

На сьогоднішній день на обліку служби у справах дітей перебуває 52 дитини батьки яких неналежним чином виконують свої батьківські обов’язки, 6 дітей уже позбавлені батьківських прав. В місті Мукачеві 4 838 тисячі родин отримують соціальні виплати на дітей. Подолати кризу сім’ї взялись громадські активісти з волонтерами, в рамках програми «Розвиток потенціалу чоловіків до відповідального батьківства» планують реалізувати ряд заходів, серед яких відкриття школи батьківства, материнства та подружнього життя в місті Мукачеві, створення батьківських спільнот тощо.

На думку фахівців, держава повинна підтримувати сім’ї які працюють, а не ті які ведуть асоціальний спосіб життя. Запорука щасливої сім’ї виховання моральних цінностей та відповідальності батьківства.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах