94013
16:10 7.112019

Ужгородці збирають кошти на лікування життєрадісної Тетяни Літус

Життя 5359

Близько півсотні робіт представили сьогодні студенти та викладачі Закарпатської академії мистецтв на благодійному аукціоні. Усі кошти від лотів підуть на лікування молодої ужгородки Тетяни Літус.

Дівчина є випускницею академії мистецтв. Тут її знає кожен, тож усі гуртом відгукнулися на пропозиції підтримати її у цей складний час.

– Танічку ми знаємо давно. Вона надзвичайно життєрадісна і талановита. Тому ми вирішили організувати цей благодійний аукціон, – розповідають студентки академії Оксана Довганич та Дарина Задорожня. – Відтак до цього заходу долучилися викладачі, студенти, відомі митці краю. Як бачите на аукціоні представлені різнопланові роботи. Це і вироби зі шкіри, еко-сумки, роботи відомих живописців, графіків. Також на аукціоні можна придбати різноманітні буклети, стікери, листівки.

На аукціон завітав і чоловік Тетяни Станіслав Літус, який розповів про біду, яка спіткала їхню сім’ю.

– У 2017 році Тані діагностували лімфосаркому лівої ноги. Днями ногу довелося ампутувати. Зараз Тетяна знаходиться в лікарні. Ми хотіли лікуватися в Дебрецені, але не встигли. Залишилося дуже мало часу, потрібно було проводити негайну ампутацію. Операція була вкрай необхідна, оскільки у іншому випадку хвороба поширювалася і загрожувала життю. Зараз на Таню чекає реабілітація та протезування. Я хочу подякувати усім небайдужим, які кожного дня нас підтримують у цій нелегкій боротьбі, – наголосив Станіслав.

Під час аукціону усі бажаючі могли придбати те, що сподобалося найбільше. Вибрати дійсно було з чого. Свої роботи представили такі відомі митці, як: Тарас Табака, Людмила Корж-Радько, Одарка Долгош, Антон Ковач, Віктор Дерда, Олена Кондратюк тощо.

Варто зазначити, що окрім благодійного ярмарку в академії мистецтв, роботи можна придбати і на онлайн-аукціоні на сторінці Тетяни у Facebook.

Також найближчої суботи, 9 листопада, відбудеться благодійна Zumba-вечірка, яку організовує Олена Арбузна. Проходитиме вона в Ужгороді за адресою Джамбула, 50-б. Початок о 18:00. Мінімальний благодійний внесок — 100 грн.

Якщо ж хтось не прагне танцювати, але любить літературу, цього ж дня, 9 листопада, може взяти участь у благодійній буккросинговій акції «Капуркова книжка». Там можна обміняти або придбати книжки. Проводитиметься захід у барі «Хотьшо» на площі Шандора Петефі, 8а з 18:00 до 23:00. Організувати акцію вирішили працівники Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Ф.Потушняка. Зібрані кошти теж віддадуть на допомогу Тетяні Літус.

Для тих, хто хоче допомогти Тетяні коштами, повідомляємо реквізити.

Карта Приватбанку: 5167 9856 6063 6093 (Літус Тетяна)

При відправці коштів слід вказати призначення: «на лікування» або «благодійність».

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах