91526
12:12 23.092019

Благодійний бал Берчені в Ужгороді: вишукані сукні та атмосфера минулого

Життя 6027

На один суботній вечір внутрішній дворик Ужгородського замку перетворився на магічне місце минулих епох, центр світського життя, де панує атмосфера величі та вишуканості.

Білі шатри, блискучі канделябри, червона доріжка та, звісно, неймовірно елегантні вечірні сукні та смокінги – все це можна було побачити на ІІ Благодійному балі Берчені. Організатором заходу виступило Генеральне консульство Угорщини в Ужгороді спільно з громадською організацією «Pro Cultura Subcarpathica».

Вітав гостей керівник дипломатичної установи – Йожеф Бугайла. Дипломат зауважив, що про цей бал можна зі впевненістю сказати – він створив традицію, адже ось уже вдруге проводиться в стінах замку, де свого часу жили представники династій Другетів та Берчені.

«Традицією нашого балу стала й благодійність. Ми збирали кошти для підтримки дитячого будинку сімейного типу села Ратівці та Свалявського обласного будинку дитини. Цього року наша допомога надійде до вихованців дитячого будинку милосердя «Добрий самаритянин», що у селі Велика Добронь, Ужгородського району. Там живуть та віддано працюють фантастичні люди, які заслуговують на нашу підтримку та допомогу. Ми всі знаємо, яку складну роботу проводять вихователі таких закладів, скільки душі та милосердя вони мають віддавати тамтешнім діткам – це зовсім непросто. Тому нам дуже хочеться створити для них усіх затишні та комфортні умови», – додав Йожеф Бугайла.

Аукціонними лотами стали роботи відомих закарпатських митців: Петра Шолтеса, Ференца Ерфана, Агнеш Кулін та Петра Матла. Крім того, губернатор краю теж долучився до аукціону, запропонувавши як лот солодкий шедевр – торт у вигляді замку. Після придбання його передали вихованцям дитячого будинку як смаколик до недільного обіду.

Представники дитячого будинку милосердя «Добрий самаритянин» – пастор Вікторія Катона та директор, Ласло Катко, щиро подякували меценатам за підтримку та щедрі пожертви.

На честь дружини Міклоша Берчені – графині Крістіни Чакі, серед присутніх на балу дам обрали королеву та двох її придворних. Найбільше голосів отримала Катерина Нірі-Іванчік, журналіст телеканалу «21 Ungvár». Саме вона, протягом наступного дня під час проведення «Берчені-фесту», одягнена в сукню однієї з історичних епох, на кареті їздила вулицями Ужгорода.

Розважали гостей своїми виступами танцювальні та музичні колективи, які не залишили байдужими нікого – на танцмайданчику було спекотно. Присутні мали можливість й позмагатися у вправності… складання кубика Рубіка. Такий вечір став яскравою родзинкою осіннього сезону в місті над Ужем.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Патрульна поліція Закарпаття нагадує
18:29
У Мукачеві виявили нетверезого водія, який створював аварійні ситуації
18:22
Всі новини