21371
18:20 12.122016

14 грудня вшановуватимемо учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Життя 2135

За два дні знову згадуватимемо про трагедію 30-річної давнини – 14 грудня вшановуватимемо учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

2_4

Про те, що нині турбує чорнобильців, говорили сьогодні представники громадської організації “Союз Чорнобиль Україна” в Ужгороді, яку очолює Олександр Чемет, під час зустрічі із міським головою Богданом Андріївим та його заступником Олександром Білаком.

До 14 грудня в Ужгороді ліквідаторам, вдовам померлих чорнобильців, сім’ям інвалідів і важкохворих нададуть матеріальну допомогу. Розпорядженням міського голови Богдана Андріїва на це виділять 20 тисяч гривень.
Як зазначалося, допомогу на таку ж суму ужгородським чорнобильцям цьогоріч уже виділяли – у квітні до 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи, також рішенням сесії виділили матеріальну допомогу у розмірі 49 тисяч 566 гривень на ремонт житла трьом сім’ям учасників ліквідації наслідків чорнобильської катастрофи. На 13 тисяч 400 гривень із міського бюджету профінансована у цьому році діяльність міської організації чорнобильців.

Учергове представники чорнобильців піднімали і питання про виділення квартир та земельних ділянок. Що стосується житла, то, як відомо, міська влада не має свого житлового фонду, однак звертатиметься до обласної ради, щоб по можливості спільно вирішити це питання.

Стосовно земельних ділянок, то наразі до міської ради подано списки 20 чорнобильців, які рішенням правління громадської організації рекомендовані до першочергового виділення. Ці питання винесуть на розгляд найближчого засідання земельної комісії. Також обговорили питання можливості присвоєння скверу чи площі в Ужгороді імені Героїв Чорнобиля.

Зараз на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради перебуває 753 чоловік, котрі, відповідно до Закону України “Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, мають право на пільги. Із них – 394 ліквідатори, 155 переселених із чорнобильської зони, 162 дітей, які мають статус потерпілих від чорнобильської катастрофи, 42 вдови.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах