106307
15:23 23.092020

У селі Батрадь на Берегівщині відкрили оновлені школу та амбулаторію. ФОТО

Життя 6708

У селі Батрадь Берегівського району 22 вересня відбулася передача оновлених за сприяння Благодійного фонду «За Закарпатський угорський інститут» приміщень місцевих школи та амбулаторії.

Батрадівську ЗОШ І–ІІ ст. оновили в рамках програми «Східне партнерство Україна 2019 – співпраця задля розвитку на Закарпатті», що підтримується МЗС Угорщини, а приміщення медичного закладу – в межах програми «Підтримка оновлення амбулаторій угорських сімейних лікарів на Закарпатті». У будівлях замінили вікна, підлогу, дах, електромережу, відремонтували стіни, систему водозабезпечення.

На урочистій церемонії передачі Батрадівської школи секретар з питань культури Товариства угорської культури Закарпаття КМКС Ласло Молнар наголосив на важливості проведеного ремонту, оскільки таким чином угорські учні й викладачі на Закарпатті зможуть навчатися та працювати в європейських умовах.

Генеральний консул Генерального консульства Угорщини в м. Берегові Матяш Сіладі підкреслив, що Угорщина піклується про угорців за межами держави на території всього Карпатського басейну, зосереджуючи увагу на модернізації процесу навчання та виховання молоді.

Василь Брензович, голова ТУКЗ-КМКС та БФ «За Закарпатський угорський інститут», повідомив, що в рамках вищезазначених програм в області оновили понад сто установ. Пан Брензович подякував МЗС Угорщини за підтримку програм, завдяки яким закарпатські угорці забезпечуються більш якісними умовами життя.

Директор Батрадівської ЗОШ І–ІІ ст. Ержебет Балог подякувала за проведений ремонт і наголосила, що тепер школярі навчатимуться, а педагоги працюватимуть у гідних умовах.

Під час передачі оновленої будівлі Батрадівської амбулаторії Генконсул Матяш Сіладі зазначив: «Без охорони здоров’я та стабільної роботи медиків нам було б нелегко, особливо тепер, під час епідемії коронавірусу. Без здоров’я не можна бути щасливим. Тож оновлення амбулаторії є пріоритетом».

«У зв’язку з реформою охорони здоров’я, запровадженою в Україні, на сімейних лікарів покладається ще більша відповідальність, саме тому в наших спільних інтересах модернізувати та забезпечити належне оснащення їхніх кабінетів», – зауважив Василь Брензович.

Дьорді Ковач, керівник амбулаторії, подякувала за оновлення установи та висловила сподівання, що надалі медики зможуть надавати ще більш якісні послуги своїм пацієнтам.

Голова осередку ТУКЗ-КМКС Берегівського району Йожеф Шін розповів нам, що оновлення амбулаторій на Закарпатті було вже неабияк на часі, адже ці приміщення перебували у вкрай занедбаному стані. Аби медики могли приймати пацієнтів у належних умовах, Товариство угорської культури Закарпаття кілька років тому вирішило відремонтувати їх за підтримки Угорщини, а також удосконалити їхнє оснащення. У підсумку лише протягом минулого року оновили понад десять медичних установ.

K. K./Kárpátalja hetilap/Karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Двох мешканців Тячівщини засудили до 3 років за ґратами за ухилення від мобілізації
10:40
Ужгородські надзвичайники загасили пожежу в надвірній споруді
10:16
Ужгородський Водоканал повідомив, де в місті не буде води
09:44
В Ужгороді попрощалися із Сергієм Нестеренком
09:24
У Косоньському ліцеї провели традиційну посвяту випускників 
09:12
Спроба суїциду у ТЦК на Закарпатті: з'явилась реакція військових
08:55
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Всі новини